Η Κομισιόν αναγνωρίζει έμμεσα τις διεκδικήσεις της Άγκυρας: «Να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια για το Καστελόριζο»

Ένα 24ωρο μετά το μήνυμα – βόμβα των ΗΠΑ με τα «αμφισβητούμενα ύδατα», η Κομισιόν, με δηλώσεις της εκπροσώπου της, προκαλεί προβληματισμό σχετικά με τη στάση των Ευρωπαίων έναντι των τουρκικών διεκδικήσεων.

Δείτε επίσης: Τεταμένο το κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας – Με αντι-NAVTEX απαντούν Ελλάδα και Κύπρος

Η Κομισιόν έμμεσα αναγνωρίζει τις διεκδικήσεις της Άγκυρας, η οποία αμφισβητεί την ελληνική υφαλοκρηπίδα και την καλεί να προσφύγει στο διεθνές δικαστήριο για επίλυση του θέματος.

Ειδικότερα, η αρμόδια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ερωτηθείσα σχετικά με την ανακοίνωση της Τουρκίας για νέα NAVTEX για σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ότι η τουρκία «στέλνει λάθος μήνυμα» και δε «βοηθά».

H Ναμπίλα Μασραλί τόνισε ότι «η Τουρκία ως υποψήφια  χώρα χρειάζεται να δεσμευτεί ξεκάθαρα στις σχέσεις καλής γειτονίας, τις διεθνείς συμφωνίες και αναφορικά με την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών με βάση το Χάρτη του ΟΗΕ προσφεύγοντας εάν είναι απαραίτητο στο Διεθνές Δικαστήριο».

Τέλος, όπως αναφέρει το tvxs.gr, η κ. Μασραλί σημείωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι η οριοθέτηση αποκλειστικών οικονομικών ζωνών και η υφαλοκρηπίδα πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων με καλή πίστη».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί