Έκτακτη σύσκεψη της ΟΕΒΕΝΗ

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου την Παρασκευή 17-7-2020 στην έδρα της στο Ηράκλειο.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν οι επιπτώσεις στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω από τον κλάδο διοργάνωσης εκδηλώσεων (γάμους, βαπτίσεις κτλ.) λόγω των μέτρων που πάρθηκαν για την πρόληψη της πανδημίας  Covid-19 και οι τρόποι αντιμετώπισής τους. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε σοβαρή ανησυχία από τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους οι οποίοι αναφέρθηκαν σε μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, εκφράζοντας την αγωνία τους για την επόμενη μέρα και  τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη στήριξη τους, καθώς  ο κορωναϊός έχει επηρεάσει άμεσα κλάδους όπως ζαχαροπλαστεία, φωτογράφους, κέντρα εστίασης, κομμωτές, κρεοπώλες κλπ.

Μπροστά στον υπαρκτό κίνδυνο πιθανής αναζωπύρωσης της πανδημίας και στον ενδεχόμενο περιορισμού των προσκεκλημένων στην τέλεση των  γάμων και βαφτίσεων συμφωνήθηκε από τους παρευρισκόμενους, ότι πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και συντονισμό για ν΄ αποτραπεί οποιαδήποτε ενέργεια  που θα οδηγήσει τις επιχειρήσεις αυτές να βάλουν λουκέτο και τους εργαζόμενους στην ανεργία. 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κος Κουμαντάκης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κος Βοργιάς, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης κα Αντωνακάκη Χαλβατζή, η Πρόεδρος του Σωματείου φωτογράφων εικονοληπτών Κρήτης κα Καραγιώργου, ο Πρόεδρος των Αρτοποιών κος Δαφέρμος, ο Πρόεδρος  του Συνδικάτου εργαζομένων στον επισιτισμό και τουρισμό κος Ριζικιανάκης και ο κος Μαρής (Επιχειρηματίας κέντρου διασκέδασης). 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί