Αποστασία ’65: “Μητσοτάκη κάθαρμα” φώναζε ο λαός και οι γελοιογράφοι έγραφαν ιστορία! (εικόνες)

Τελικά ο μακαρίτης ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας άνθρωπος που “αγωνίστηκε” για την εδραίωση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και “έδωσε τη ζωή του” για το δημόσιο συμφέρον, όπως προσπάθησαν να μας πείσουν διάφοροι με αφορμή τον θάνατό του; Στην Κρήτη, μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που μέσω των τελετών ονοματοδοσίας προσπάθησαν να αγιοποιήσουν τον άνθρωπο που έγινε πρωθυπουργός το 1990, αλλά πολύ νωρίτερα, το 1965, είχε συνδέσει το όνομά του με τις πιο ανώμαλες περιόδους του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα.

Δείτε επίσης: 

Η αποστασία του ΄65 που άνοιξε το δρόμο στη χούντα και στην προδοσία της Κύπρου

Η πρόκληση αγιοποίησης του Μητσοτακέικου με την παραχάραξη της Ιστορίας

Δήμος Μαλεβιζίου: Στην “επέτειο” της αποστασίας, τιμά τον Κων. Μητσοτάκη για τη… “συμβολή του στην εδραίωση της Δημοκρατίας”! 

 

Η πρωταγωνιστική συμμετοχή του στην ανώμαλη περίοδο του 1965, με τη συνταγματική εκτροπή που σχεδίασαν το παλάτι μαζί με το κράτος και το παρακράτος της δεξιάς, είναι η σύνοψη της παρουσίας του στα δημόσια πράγματα.

Οι γελοιογράφοι κατέγραψαν τις λαϊκές αντιδράσεις για τον Μητσοτάκη, στα Ιουλιανά. Τότε υπήρχε και το σύνθημα “Μητσοτάκη κάθαρμα”.

Δείτε μερικές γελοιογραφίες εκείνων των ημερών

Του Κώστα Μητρόπουλου

Risultati immagini per γελοιογραφίες 1965 Μητσοτάκης

Του Μποστ

pswrokwstaina

Του Κώστα Μητρόπουλου

mposanoba

Κώστας Μητρόπουλος (από τη σελίδα http://www.sarantakos.com). Ένας όμορφος χορός με τη Βασίλισσα Φρειδερίκη, εκείνες τις ημέρες του 1965, πάνω στο σώμα του Έλληνα…

Του Φωκίωνα Δημητριάδη. Ο Κων. Μητσοτάκης βοηθός του Νόβα στην αποστασία

Immagine correlata

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί