Ομόφωνα ένοχη και από το Εφετείο η αποκαλούμενη ως «φόνισσα του Κορωπίου»

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας έκρινε ομόφωνα ένοχη την κατηγορουμένη, όπως και πρωτόδικα που της είχαν επιβληθεί ισόβια, για ανθρωποκτονία πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η υπεράσπιση της κατηγορούμενης που πριν από τέσσερα χρόνια δολοφόνησε μπροστά στα μάτια των παιδιών της την 35χρονη πρώην σύζυγο του άντρα με τον οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση, ζήτησε να της αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Στο μεταξύ η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση της ζήτησε αντίγραφα της δικογραφίας και τα πρακτικά της δίκης να αποσταλούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να ερευνηθεί τυχόν συνέργεια στην υπόθεση του 45χρονου άνδρα που ήταν και το… μήλον της έριδος μεταξύ των δυο γυναικών με τραγική κατάληξη τη δολοφονία της 35χρονης μητέρας.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα ο άνδρας του θύματος παρότι γνώριζε για την ανθρωποκτόνο πρόθεση της κατηγορουμένης όχι μόνο δεν φρόντισε να την αποτρέψει αλλά με τις ενέργειες του την ενίσχυσε.

Η εισαγγελέας στην αγόρευση της ζήτησε την καταδίκη της κατηγορούμενης χωρίς ελαφρυντικά, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

«Το μαχαίρι που έπληξε το θύμα και η συμπεριφορά που έδειξε την προηγούμενη και εκείνη την ημέρα δείχνει ότι υπήρξε σχεδιασμός και ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όταν το σκέφτηκε. Αν είχε λάβει τέτοια επιθετική τάση από το θύμα, τότε το πρώτο πράγμα που θα έκανε θα ήταν να προστατεύσει το παιδί της. Δεν συντρέχει ο παράγοντας της τέλεσης του εγκλήματος εν βρασμώ ψυχικής ορμής» είπε η εισαγγελική λειτουργός.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί