ΠΟΥ: Η διαφορά μεταξύ ενός δεύτερου κύματος και μιας νέας έξαρσης του κορονοϊού

Τη δική του εκδοχή για τη διαφορά μεταξύ ενός νέου κύματος και μιας νέας έξαρσης κορονοϊού, έδωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι ορισμοί για την ταξινόμηση ενός δεύτερου κύματος ή μιας δεύτερης έξαρσης του κορονοϊού, δήλωσε ο Δρ. Μάικ Ράιαν, εκτελεστικός διευθυντής του Προγράμματος Έκτακτης Ανάγκης, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, την Παρασκευή.

Ο Ryan εξήγησε μερικές διαφορές μεταξύ των δύο:

Ένα δεύτερο κύμα, είπε ο Ράιαν, είναι όταν «ορισμένες περιπτώσεις αυξάνονται και πέφτει πολύ χαμηλά το ανιχνεύσιμο επίπεδο».

Μια δεύτερη έξαρση, από την άλλη είναι κάτι το διαφορετικό. «Όταν μια χώρα έχει βγει από την κορυφή του πρώτου κύματος, αλλά δεν έχει μειώσει την ασθένεια και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση όπου αγωνίζεται να μειώσει τη συχνότητα της νόσου, αλλά η συχνότητα δεν μειώνεται, τότε έχουμε σημαίνει πως η νόσος παραμένει στην κορυφή τόνισε, ο Δρ. Ράιαν.

Κατά τη διάρκεια μιας δεύτερης έξαρσης, η συνεχόμενη μετάδοση εξακολουθεί να συμβαίνει, πρόσθεσε. «Μπορεί να έχετε μια δεύτερη κορυφή στο πρώτο σας κύμα. Και τότε μπορεί να έχετε ένα δεύτερο κύμα. «Η δεύτερη κορυφή εξαρτάται από το πόσο καλός, πόσο ισχυρός και πόσο αποτελεσματικός είναι ο έλεγχος που έχετε επί της νόσου αυτή τη στιγμή.

Εάν αρχίσετε να βιώνετε μια δεύτερη κορυφή, τότε σημαίνει ότι η ασθένεια εξαπλώνεται με τρόπο που δεν έχετε τον πλήρη έλεγχο σε αυτό».

Ο αντίκτυπος των δοκιμών

Ο Ράιαν πρόσθεσε ότι σε μερικές περιπτώσεις, όταν οι χώρες βελτιώνουν τα τεστ δοκιμών, τότε ο αριθμός των κρουσμάτων τους αυξάνεται. Για να εκτιμήσει κανείς εάν αυτό είναι μέρος ενός δεύτερου κύματος ή έξαρσης, ο Ράιαν είπε ότι πρέπει να ψάχνουμε αυτούς τους δείκτες: «Είναι πολύ σημαντικό εκείνη την εποχή να εξετάσουμε πράγματα, όπως τους νοσηλευόμενους και τους θανάτους. Εάν αρχίσετε να βλέπετε τους νοσηλευόμενους να ανεβαίνουν, σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά, σημείωσε.Πηγή: 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί