Απίθανοι: Ο Κικίλιας έκλεισε το κέντρο μαστού στο “Έλενα” και τώρα… “παρεμβαίνει” να το σώσει!

Σε αναστολή το παιδοκαρδιοχειρουργικό στο «Αγία Σοφία»

Δεν διακόπτεται η λειτουργία του Κέντρου Μαστού στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» όπως ενημερώνει σε σχετική ανάρτηση του στο Twitter το Υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρει: «το Κέντρο Μαστού στο νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, έπειτα από εντολή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και σχετική απόφαση του διοικητή της 1ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Στάθη».

Χθες οι εργαζόμενοι είχαν αντιδράσει στην αρχική απόφαση για κλείσιμο του κέντρου το οποίο όπως αναφέρουν εξυπηρετεί τουλάχιστον 20.000 γυναίκες κάθε χρόνο.

Μεγάλη ανησυχία των οικογενειών με παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες μετά την αναστολή της λειτουργίας του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Τι μεσολάβησε

Χωρίς προφανή λόγο και αιτία, μπαίνει “λουκέτο” στο Κέντρο Μαστού του νοσοκομείου “Έλενα Βενιζέλου”, το οποίο παρείχε τις υπηρεσίες του σε περίπου 20.000 γυναίκες ετησίως, εδώ και 45 χρόνια.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη απόφαση, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή χιλιάδων γυναικών, οι οποίες πλέον πρέπει να απευθύνονται σε ιδιωτικές δομές ή να περιμένουν για μεγάλο διάστημα σε λίστες αναμονής άλλων δημόσιων νοσοκομείων, ενώ στην περίπτωση που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, όπως άλλωστε και πολλοί συμπολίτες μας αυτή τη δύσκολη περίοδο, δεν θα μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες για την υγεία τους εξετάσεις και θεραπείες, να λάβουν την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη και να υποβληθούν σε χειρουργείο, υπηρεσίες που προσέφερε απλόχερα το Κέντρο Μαστού από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Κλείνει και το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»

Μεγάλη η ανησυχία που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των οικογενειών με παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες μετά την αναστολή της λειτουργίας του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από συγγενείς καρδιοπάθειες, στην προσπάθειά του να αναδείξει την σοβαρότητα του θέματος, κάνει δραματική έκκληση στον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας να παρέμβουν άμεσα, με δεδομένο ότι ο κίνδυνος για τους ανήλικους ασθενείς αλλά και τα  βρέφη είναι τεράστιος, αν ληφθεί υπόψιν ότι στο συγκεκριμένο τμήμα προσφεύγουν παιδιά από κατά κανόνα χαμηλές εισοδηματικά οικογένειες, οι οποίες δεν μπορούν να αναταποκριθούν στο κόστος μιας ιδιωτικής κλινικής.

Ο σύλλογος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι λόγω του ιδιάζοντος καθεστώτος που ισχύει για το αντίστοιχο τμήμα στο Ωνάσειο, το παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο του «Αγία Σοφία» αποτελεί ουσιαστικά την μόνη δημόσια δομή, η οποία αντιμετωπίζει περιπτώσεις παιδιών που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες.

Η συστηματική υποβάθμισή του όμως, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, η έλλειψη προσωπικού αλλά και κατάλληλων χώρων, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην αποτελεσματική λειτουργία του.

Ο σύλλογος ζητά την άμεση και χωρίς χρονοτριβή επαναλειτουργία του Κέντρου και την εξεύρεση μόνιμης λύσης, ώστε να συνεχιστεί η σπουδαία προσφορά του Κέντρου κατά τα τελευταία 30 χρόνια.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι χθες εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Έλενα» πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το αναίτιο κλείσιμο του Κέντρου Μαστού που εξυπηρετούσε πάνω από 20.000 γυναίκες ετησίως.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί