Άρχισαν deal για το περιβάλλον: Απ’ την επομένη της ψήφισης του νόμου πωλείται περιοχή Natura 11.000 στρ. με αρχαία και δάσος!

Μερικές ώρες μετά την ψήφιση από την κυβερνητική πλειοψηφία του νόμου κατά του περιβάλλοντος, ήρθαν και τα πρώτα αποτελέσματα: σε ιστοσελίδα αγοραπωλησιών, εμφανίστηκε αγγελία μεσιτικού γραφείου για πώληση έκτασης 11000 στρεμμάτων ( μιας έκτασης που ισούται π.χ . με 11 φορές το Δάσος Συγγρού στο Μαρούσι ), μέσα στην καρδιά της Ζήρειας και συγκεκριμένα στην κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, στα Τρίκαλα της Κορινθίας! Η έκταση περιέχει 6500 χορτολιβαδικά στρέμματα «άρτια και οικοδομήσιμα» και 4500 στρέμματα, ιδιόκτητο φυσικά, δάσος.

Η αποκάλυψη γίνεται από τον ηλεκτρονική σελίδα anevenontas.gr, που ασχολείται με τη φύση και το περιβάλλον.

Η αγγελία έχει ως εξής (αναφέρει ότι η έκταση είναι διαθέσιμη από 6/5, δηλαδή από την επομένη της ψήφισης του νόμου)

“ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ Μέση Συνοικία Τρικάλων, Κορινθία, αγροτεμάχιο 11.000.000 τ.μ., διαμπερές, Πωλείται διαμπερές και φωτεινό αγροτεμάχιο, 11,000 στρέμματα στην περιοχή Τρίκαλα Κορινθίας. Μέσα έχει και μια αρχαιολογική στήλη. 6500 στρεμμάτα αρτιο και οικοδομίσιμο. 4500 ιδιωτικό δάσος, μεγάλα κομμάτια καθάρα για δόμηση Τιμή πώλησης: 11.000.000€. Προσοχή Για την υπόδειξη του ακινήτου είναι απαραίτητη η υπόδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και του Α.Φ.Μ. σας σύμφωνα με τον Ν.4072/11-4-2012 ΦΕΚ 86 Α., διαθέσιμο από 06/05/2020, τιμή 11.000.000€”


Ο πωλητής δίνει και ως bonus μια «αρχαιολογική στήλη», ένα ιδανικό ντεκόρ για την επένδυση του υποψήφιου αγοραστή. Η αγγελία κατέβηκε γρήγορα, αλλά στην ιστοσελίδα του μεσίτη παραμένει και μάλιστα δίνονται και ιδέες:

Τα 89 στρέμματα είναι “καθαρό” και το υπόλοιπο Δασικό Ιδιωτικό. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βγει άδεια για υλοτόμηση, Ιδιωτικό Πάρκο, Εναλλακτικό Τουρισμό, ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά. Επίσης μπορεί να γίνει και χιονοδρομικό Η κυριότητα του κτήματος έχει βγει με αμετάκλητη απόφαση από τον Άρειο Πάγο. Δυνατότητα ενοικίασης πχ για 50 ή 100 χρόνια.


Η αγγελία διευκρινίζει ότι η έκταση θα είναι διαθέσιμη από 6/5, μια ημέρα μετά την ψήφιση του περίφημου νομοσχεδίου, αφού με το προηγούμενο νομικό καθεστώς, ήταν κομματάκι δύσκολο να αξιοποιηθεί τέτοιο φιλέτο.

Όμως τα πράγματα άλλαξαν και όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του προχθές στη Βουλή, « η οικ ονομική ανάπτυξη του 21 ου αιώνα δεν μπορεί παρά να
9/5/2020 συμβαδίζει με την προστασία του περιβάλλοντος ». Η περιοχή, ναι καλά το υποψιάζεστε, είναι « προστατευόμενη » από το 1994 (Natura2000 κωδ. GR2530001).
Η κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας βρίσκεται ανάμεσα στους όγκους της Μεγάλης και Μικρής Ζήρειας ( για την κορφή της οποίας προβλέπεται αιολικό εργοστάσιο ), η κορυφή της είναι ένα καταπράσινο λιβάδι με πηγή στα 1380μ. ( ο πυρήνας της προς πώληση έκτασης ) και από εκεί ξεκινά ένα όμορφο ρέμα που περνά κάτω από τα Τρίκαλα Κορινθίας. Πολύ κοντά βρίσκεται και το Σπήλαιο του Ερμή, εκεί που, σύμφωνα με τη μυθολογία, έκαναν έρωτα ο Δίας και η Μαία, που είχε σαν αποτέλεσμα τη γέννηση του Ερμή. Αποτελούσε χώρο ιερό για τους αρχαίους κατοίκους τα περιοχής και σύμφωνα με τον Παυσανία υπήρχε εκεί ιερό.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια από τις ωραιότερες τοποθεσίες της Πελοποννήσου. Με λίγα λόγια τα 11 εκατομμύρια ευρώ που ζητά ο πωλητής θα πιάσουν τόπο, δουλίτσες θα ανοίξουν και μια νέα εποχή ανοίγεται για τον τόπο…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί