Σχέδιο απόπειρας εισβολής διά θαλάσσης στη Βενεζουέλα με «αμερικάνικη» υπογραφή αποκάλυψε ο Μαδούρο (Βίντεο)

Σχέδιο απόπειρας ένοπλης «εισβολής» στη Βενεζουέλα, με την υπογραφή του Χουάν Γουαϊδό, και του Αμερικανού επικεφαλής της ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας Silvercorp, Τζόρνταν Γκούντρο ήρθε στο φως σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας, Νικολά Μαδούρο.

Μάλιστα, χθές κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Μαδούρο παρουσίασε ένα έγγραφο σχετικό συμβολαίου, ώρες αφότου ο Μάικ Πενς αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη των ΗΠΑ στην απόπειρα εισβολής διά θαλάσσης. Το συμβόλαιο περιλαμβάνει επίσης τις υπογραφές των συμβούλων Σέρτζιο Βεργκάτα και Χουάν Χοσέ Ρέντον αλλά και του δικηγόρου Μάνουελ Ρετουρέτα.

Ο Μαδούρο κατηγορεί την αμερικανική κυβέρνηση για εμπλοκή στην υπόθεση, σημειώνοντας ότι ο Γκούντρο έχει συνεργαστεί για αρκετά χρόνια με τον Ντόναλντ Τραμπ, σε συνεργασία με τον Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Μάικ Πομπέο είναι πίσω απ’ αυτό» είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας και πρόσθεσε πως αν γινόταν μια έρευνα στις ΗΠΑ θα έβρισκαν πληροφορίες για την απόπειρα ένοπλης εισβολής.

Ο ίδιος ο Γκούντρο παραδέχτηκε ότι βοήθησε να οργανωθεί η εισβολή στη Βενεζουέλα, η οποία ωστόσο απέτυχε και οδήγησε στη σύλληψη 19 προσώπων, ενώ ο Μαδούρο επιβεβαίωσε πως ακόμα τέσσερις «τρομοκράτες» που σχετίζονται με την απόπειρα έχουν τεθεί υπό κράτηση.

Το βίντεο ομολογίας ενός από τους Αμερικάνους μισθοφόρους

Στη συνέντευξη προβλήθηκε βίντεο με την κατάθεση του Λιούκ Ντένμαν, ενός από τους δύο Αμερικανούς που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση. Ο Ντένμαν επιβεβαίωσε την ύπαρξη συμβολαίου και την υπογραφή του στο έγγραφο που παρουσίασε ο Μαδούρο.

Στο βίντεο αναφέρει λεπτομέρειες για το πώς η ομάδα μπήκε στην Κολομβία και οργάνωσε τις ένοπλες ομάδες για να εισβάλουν στη Βενεζουέλα και δηλώνει ότι το σχέδιο ήταν να επιβιβάσουν τον Μαδούρο σε αεροσκάφος και να τον μεταφέρουν στις ΗΠΑ. «Οι οδηγίες που είχαμε ήταν να καταλάβουμε το αεροδρόμιο και να μεταφέρουμε τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο στις ΗΠΑ» ομολογεί ο Αμερικανός.

Ο Μαδούρο είπε ότι οι δύο Αμερικανοί «μισθοφόροι», ο Λιούκ Ντένμαν και ο Έραν Μπέρι, θα δικαστούν «δίκαια» από δικαστήριο της Βενεζουέλας αφού «ομολόγησαν» ότι οργάνωσαν αυτήν την εισβολή.

Αναφορικά με τον Γκούντρο είπε ότι θα επιδιώξει την έκδοσή του από τις ΗΠΑ, ενώ ερωτηθείς αν πρόκειται να συλληφθεί ο Γουαϊδό ο Μαδούρο απάντησε ότι αυτό δεν εξαρτάται από τον ίδιο αλλά από τις δικαστικές αρχές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί