Δεν άντεξε ο Ιμπραϊμ Γκοκτσέκ: Κατέληξε μετά από απεργία πείνας 323 ημερών

Εχασε τη μάχη για τη ζωή αλλά έφυγε ως μεγάλος νικητής της αξιοπρέπειας ο Ιμπραϊμ Γκοκτσέκ ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη μετά από απεργία πείνας 323 ημερών!

Ο Τούρκος μπασίστας είχε σταματήσει προ ημερών την απεργία του αφού το τουρκικό κράτος δέχθηκε να δώσει άδεια στο συγκρότημα για να παίξει στην Κωνσταντινούπολη. Ομως το κορμί του δεν άντεξε και αυτό ήταν λογικό μετά από μία τόσο εξαντλητική προσπάθεια.

Ο Γκοκτσέκ ήταν ένα από τα δύο μέλη της αριστερής μουσικής κολεκτίβας που είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας μέχρι θανάτου και απαιτούσαν από την τουρκική κυβέρνηση να σταματήσει τις διώξεις εναντίον της Grup Yorum, να άρει την απαγόρευση στις συναυλίες της και να αποφυλακίσει τα μέλη της. Τα αιτήματα του συγκροτήματος ήταν να απελευθερωθούν όλα τα μέλη του και να μπορούν να δίνουν ελεύθερα τις συναυλίες τους και να μη δέχονται επιθέσεις στο πολιτιστικό τους κέντρο και έγινε δεκτό. «Η αντίστασή μας πέτυχε μια πολιτική νίκη. Όλος ο κόσμος άκουσε για την αντίστασή μας.

Ελπίζουμε ότι η αίτηση για άδεια της πραγματοποίησης των συναυλιών μας (οι οποίες είχαν απαγορευτεί από την τουρκική κυβέρνηση), θα έχουν θετική κατάληξη», δήλωσε το συγκρότημα κατά την κατάθεση της αίτησης.

Η 28χρονη τραγουδίστρια Χελίν Μπολέκ, μέλος του συγκροτήματος πέθανε τον περασμένο μήνα έπειτα από 288 ημέρες απεργία πείνας.

Ενδιάμεσα είχε φύγει από τη ζωή για τον ίδιο λόγο ο Μουσταφά Κοτσάκ μετά από 297 ημέρες απεργίας πείνας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί