Αναστάτωση στη Λέσβο από fake news Βελόπουλου – Αθανασίου για δήθεν «έλευση 200 μεταναστών»

Αναστάτωση στο νησί αλλά και σε κυβερνητικούς κύκλους προκάλεσε το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, διασπείροντας fake news για δήθεν «έλευση 200 μεταναστών στη Λέσβο μόλις σε διάστημα τριών ωρών».

Ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό τη σχετική «είδηση», η οποία όμως είχε περσινή ημερομηνία, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και εξαπολύοντας βέλη κατά των αρμόδιων υπουργών που αφήνουν αφύλακτα τα σύνορα!

Η δημοσίευση γρήγορα αναπαράχθηκε από λογαριασμούς ακροδεξιών σε κοινωνικά δίκτυα, μέχρι που έπεσε στην αντίληψη του βουλευτή Λέσβου της Ν.Δ. και αντιπροέδρου της Βουλής που απάντησε με έναν εξίσου fake τρόπο, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο κ. Αθανασίου εξέδωσε ανακοίνωση όπου κατήγγειλε ότι «συριζαϊκά κέντρα παραγωγής ψευδών ειδήσεων επιχειρούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και διαδίδουν ότι τις πρωινές ώρες σήμερα εισήλθαν στη Λέσβο παράνομα 200 μετανάστες από την Τουρκία».

Προφανώς ο κ. Αθανασίου αγνοούσε ότι το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου είχε διαψεύσει τον Βελόπουλο, υποχρέωνοντάς τον να αποσύρει άμεσα την «είδηση», ενώ το κακό είχε ήδη γίνει με δεκάδες κοινοποιήσεις.

Αμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου:

«Πρωτομαγιά σήμερα και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου ανακάλυψε… τα fake news. Φαντασιώθηκε “Συριζαϊκά κέντρα παραγωγής ψευδών ειδήσεων”. Πλην όμως “άνθρακες ο θησαυρός”, κ. Αθανασίου […] Οσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, θα τον βρίσκετε μπροστά σας. Συνέχεια. Θέτοντάς σας προ και των προσωπικών σας ευθυνών για το ότι μετατρέψατε τη Λέσβο σε μια ανοιχτή φυλακή 20.000 προσφύγων και μεταναστών, υποθηκεύοντας το μέλλον της».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί