Μια φωτογραφία, μια ιστορία, πολλά ερωτηματικά για εκατομμύρια εμβόλια- Ο Σ. Τσιόδρας ως συνεργάτης του Αβραμόπουλου αλλά και του Άδωνη

(η κεντρική φωτογραφία είναι από τη σύσκεψη της “Εθνικής Επιτροπής πανδημίας για τη νέα γρίπη” και τις δηλώσεις που έγιναν αμέσως μετά από τον τότε υπουργό Υγείας Δ. Αβραμόπουλο). Χρονολογείται από τις 15 Ιουνίου 2009.

Υπάρχει και το σχετικό βίντεο στη σελίδα του Δ. Αβραμόπουλου στο youtube

Η φωτογραφία loip;on χρονολογείται από το 2009, όταν υπήρχε μια άλλη πανδημία (καμιά σχέση με τον σημερινό παγκόσμιο ντόρο), η γρίπη Η1Ν1. Προφανώς είναι αναγνωρίσιμος ο κύριος στα δεξιά της φωτογραφίας. Είναι ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος σήμερα του υπουργείου Υγείας για το θέμα του κορονοϊού.

Στη φωτογραφία διακρίνουμε τον τότε υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο και στα αριστερά έναν άλλο (λιγότερο) γνώριμο, τον σήμερινό υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, συνεργάτη του κ. Αβραμόπουλου στο υπουργείο τότε.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν είναι τυχαία δίπλα στον Δ. Αβραμόπουλο. Και τότε, όπως και σήμερα, ήταν ο εκπρόσωπος του υπουργείου. Τότε για τον Η1Ν1, σήμερα για τον κορονοϊό.

Είναι, όπως διαβάζουμε στα ρεπορτάζ της εποχής αλλά και στα σύγχρονα (κυρίως τις “αγιογραφίες”) ο άνθρωπος που εμπιστεύεται τυφλά ο Αβραμόπουλος. Την ίδια εποχή ξεσπά ένα μεγάλο σκάνδαλο: το υπουργείο Υγείας κάνει παραγγελίες εκατομμυρίων αντιγριπικών εμβολίων, πολύ περισσότερα σε αριθμό από τον συνολικό πληθυσμό της Ελλάδας! Ένα σκάνδαλο που διερευνάται ακόμα και δεν αφορά μόνο στον μεγάλο αριθμό αλλά και ενδεχομένως σε άλλες ακατάλληλες φαρμακευτικές ουσίες…

Η Ελλάδα, αρχή της κρίσης, χρεώνεται με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για άχρηστα εμβόλια κι ο Δ. Αβραμόπουλος “προστατεύεται” στην ΕΕ, ως επίτροπος…

Ποια άραγε είναι η εμπλοκή Τσιόδρα στην υπόθεση; Πώς παραγγέλθηκαν τα εμβόλια και άλλα υλικά που αποδείχτηκαν άχρηστα; Χωρίς να έχει άποψη ή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Σ. Τσιόδρα, του ανθρώπου που εμπιστευόταν τότε τυφλά ο Αβραμόπουλος;

Ας θυμηθούμε (από την Εφημερίδα των Συντακτών)

Η υπόθεση των αντιγριπικών εμβολίων τα οποία το υπουργείο Υγείας (επί υπουργίας Δ. Αβραμόπουλου) παράγγελνε κατά εκατομμύρια δόσεις την περίοδο 2009-2010 εντάσσεται στην έρευνα των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς που έχει άμεση σχέση με τη Novartis, αλλά και το ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς οι παραγγελίες γίνονταν μέσω αυτού. Με αφορμή τον ιό της γρίπης που είχε κάνει θραύση τότε και παρουσιαζόταν από πολλά ΜΜΕ ως η επερχόμενη… Αποκάλυψη, οι αρμόδιες αρχές είχαν παραγγείλει απίστευτες ποσότητες συσκευασμένων εμβολίων και αντιιικών φαρμάκων, αλλά και γενναία ποσότητα της ουσίας οσελταμιβίρη (η βασική δραστική ουσία του αντιγριπικού Tamiflu), για παρασκευή του φαρμάκου στην Ελλάδα.

Το κόστος των αντιιικών φαρμάκων που αγοράστηκαν και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ (Tamiflu της Roche και Relenza της GlaxoSmithKline) έφτανε τα 12 εκατ. ευρώ.

Το εντυπωσιακό είναι ότι πριν καν τελειώσει το σχετικό απόθεμα, κάποιοι λειτούργησαν… προνοητικά και προχώρησαν σε νέα παραγγελία τόνων δραστικής ουσίας, με αποτέλεσμα οι αποθήκες να γεμίσουν από το εν λόγω σκεύασμα.

Το 2011 το υπουργείο Υγείας (επί υπουργίας Μ. Ξενογιαννακοπούλου) είχε καταφέρει να ακυρώσει παρτίδες εκατομμυρίων δόσεων οι οποίες είχαν γίνει από την προηγούμενη ηγεσία του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Το κόστος των παρτίδων έως εκείνη τη στιγμή έφτανε τα 80 εκατ. ευρώ.

Συνεργάτης του Άδωνη αλλά και του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν χάθηκε από τότε. Υπήρξε, μέχρι το 2016 που αποχώρησε, επιστημονικός συνεργάτης του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ (χωρίς να υπάρχει κάτι γνωστό σε βάρος του πάντως) αλλά και του Άδωνη Γεωργιάδη, το 2014, επίσης στο υπουργείο Υγείας.

Δεν μιλάμε, δηλαδή, για κάποιο νέο πρόσωπο, αλλά με εμπλοκή στις δημόσιες υποθέσεις σε σκληρές και περίεργες συγκυρίες…

Προς επιβεβαίωση, δείτε κείμενο του Πρώτου Θέματος για τον Σ. Τσόδρα, που αναρτήθηκε στις 21 Απριλίου 2020

7 Thoughts to “Μια φωτογραφία, μια ιστορία, πολλά ερωτηματικά για εκατομμύρια εμβόλια- Ο Σ. Τσιόδρας ως συνεργάτης του Αβραμόπουλου αλλά και του Άδωνη”

  1. Anti-logos

    @Κώστας….
    Τα των εμβολίων, ποσοτήτων, κόστους, προμηθευτών, Π.Ο.Υ. κλπ, έχουν απαντηθεί και δεν έχουν μεγάλη σημασία δεδομένου ότι έχουν αξιολογηθεί από τους πολίτες μετά από τόσον καιρό.
    Αυτό που είναι εντυπωσιακό, είναι ότι είτε ξεκάθαρα, είτε σαν υπονοούμενο, όπως στην παρακάτω φράση (αντιγραφή), οι πολιτικές αντιθέσεις, θεωρούν ότι το Ελληνικό κράτος δεν ιδρύθηκε το 1821, αλλά το …..2015..(!)
    “….Είναι οι ίδιοι που κατηγορούν σήμερα για τραγικές ελλείψεις στο σύστημα υγείας, αφού πέρασαν 6 μόλις μήνες από τη μέρα που άφησαν την εξουσία τεσσεράμισι ετών!!..”
    Πόσο ¨δίκιο”(!)….. μόλις 6 μήνες πέρασαν…..(!) από την ….”αποτυχημένη” ίδρυση του ΕΣΥ από τους κατακριτές του ΝΕΟΥ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΥ……. Ειδικά το 2010 – 2014, το τσάκισαν οι …”Μαδούροι”..!! το σύστημα. Τι απολύσεις, τι κλεισμένες μονάδες, τι αρπαχτές, τι διασπάθιση δημόσιου χρήματος, τι καμένες λάμπες στους τομογράφους….. Ακόμα και σεντόνια και ιατρικό υλικό έπαιρναν στα σπίτια τους…..
    Ξέρεις, δεν ενημερωνόμαστε από τα “ενωμένα ταϊσμένα” καθεστωτικά ΜΜΕ, ούτε έχουμε μνήμη χρυσόψαρου όπως θα επιθυμούσατε, άσε τι έχουμε βιώσει (και όχι ακούσει) από τα παπαγαλιά του συστήματος, που είναι αναιδέστατα να μιλάνε με “μπουκωμένο”, γεμάτο $τόμα….

  2. Raptis

    Αφού ΔΕΝ υπάρχει ακόμη εμβόλιο. Ποιά 2.800.000 παρελήφθηκαν?

  3. Κώστας

    Μήπως να ελέγχατε τις φωτογραφίες και τις “αποκαλύψεις” σας πριν τις δημοσιεύσετε; Η φωτογραφία είναι από βρα΄βευση του Τσιόδρα πριν τα εμβόλια. Ποτέ δεν παραλήφθηκαν τα 16.000.000 εμβόλια, που είχαν παραγγελθεί προληπτικά ενόψει του νέου τότε ιού, για τον ΔΙΠΛΟ εμβολιασμό του πληθυσμού, όπως όριζαν τα πρωτόκολλα του Π.Ο.Υ. Αν ο ιός ήταν επιθετικός τότε και δεν υπήρχαν εμβόλια, κάτι μου λέει ότι κάποιοι θα κατηγορούσαν για ασυγχώρητη αμέλεια. Είναι οι ίδιοι που κατηγορούν σήμερα για τραγικές ελλείψεις στο σύστημα υγείας, αφού πέρασαν 6 μόλις μήνες από τη μέρα που άφησαν την εξουσία τεσσεράμισι ετών!! Από τα 16.000.000 εμβόλια, παραλήφθηκαν τα 2.800.000, περίπου, όσα χρειάζεται η χώρα για τρία χρόνια αν ο ιός επανέκαμπτε. Για τα υπόλοιπα που δεν παραλήφθηκαν, οι εταιρείες έκαναν αγωγές και εδώ και στο εξωτερικό και τις έχασαν όλες! Μια στοιχειώδης έρευνα θα σας είχε δώσει αυτές τις πληροφορίες. Αν σας ενδιέφερε βέβαια η αλήθεια, όπως ενδιαφέρει τους συναδέλφους σας βαξεβάνη και ΕτΣυν.

  4. Δημήτρης Πουλής

    μεταφέρω εδώ μια μικρή ιστορία για την περίοδο αυτή. Από συγκυρία έτυχε να συμμετέχω στην λεγόμενη “επιτροπή Μπαμπινιώτη” το καλοκαίρι του 2009. Συνεδρίαση 15 Ιουλίου θέμα -πολύ σημαντικό – αξιολόγηση εκπαιδευτικών. Από τις 5 ώρες της σύσκεψης αναλώθηκαν οι 4 από τον κ. Πανάρετο, εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, μετέπειτα υφυπουργό παιδείας, να πιέζει τον εκπρόσωπο του υπουργείου παιδείας ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ ΕΜΒΟΛΙΑ. Τότε θεώρησα το θέμα πολιτική κωλυσιεργία, αργότερα, πολύ αργότερα κατάλαβα τι έγινε. Η διαπλοκή είναι απίστευτη. Μπορώ να αποδείξω τίποτε; ΟΧΙ.

  5. Αντώνης

    …και εξάγωνη!! μην σου πω “CitizenMitsos”…. Πρέπει να βρεθεί (σε επίπεδο νηπιαγωγείου) η …..αντιστοιχία στο …”αντίπαλο στρατόπεδο”. Και …ότι κάτσει…., όλο και κάποιο χάπατο θα τσιμπήσει.

  6. CitizenMitsos

    Θεόδωρε η λογική σου είναι τετράγωνη. Όποιος εμβολιάστηκε δηλαδή ήταν στο κόλπο;

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί