Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στον καταυλισμό της Σάμου, δεκάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς καταφύγιο (βίντεο)

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε περιμετρικά του προσφυγικού καταυλισμού Βαθύ της Σάμου λίγο πριν τις δέκα το βράδυ, ενώ είχε ξεσπάσει και άλλη, νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής – Στο ΚΥΤ διαμένουν περίπου 7.000 εγκλωβισμένοι πρόσφυγες – Κάηκαν σκηνές, δεκάδες άνθρωποι μένουν χωρίς καταφύγιο.

Η φωτιά ξεκίνησε κάποια στιγμή μετά τις 7 το βράδυ, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές ακριβείς πληροφορίες για τα αίτιά της. Οπως γράφουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, περίπου 100 άνθρωποι μένουν χωρίς καταφύγιο. Η πυρκαγιά, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, συνεχίζεται ως αυτή την ώρα (10.30 το βράδυ). Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρκετοί πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει τον καταυλισμό λόγω φόβου για επέκταση της πυρκαγιάς.

Στο καμπ της Σάμου, με επίσημη «δυναμικότητα» 700 ανθρώπων, διαμένουν – σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία από το υπ. Μετανάστευσης, περίπου 7.000 άνθρωποι σε υποτυπώδεις συνθήκες. Στην πυρκαγιά επενέβη δύναμη της Πυροσβεστικής ενώ – όπως φαίνεται και στο βίντεο – οι πρόσφυγες προσπαθούσαν με κάθε μέσο να περιορίσουν τις εστίες. Στο σημείο βρέθηκε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος και αντιδήμαρχοι και ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Βασίλης Πανουράκης.

Οι φωτογραφίες, πριν λίγο (10 μ.μ.) από το Samos24.gr – η φωτιά φαίνεται να εκδηλώθηκε σε χώρο εξωτερικά του ΚΥΤ, το οποίο βρίσκεται κοντά σε δασική περιοχή πάνω από το Βαθύ:

(και σχετικό βίντεο εδώ)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί