Στην βόρεια Ελλάδα χιόνισε και στην Κρήτη… καλοκαίρι!

Ενώ ψυχρή εισβολή στα βόρεια της χώρας προκάλεσε χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα το πρωί της Μ. Τετάρτης 15/04, οι νότιοι άνεμοι στην Κρήτη δημιούργησαν τις συνθήκες για υψηλές θερμοκρασίες στις βόρειες παραλιακές περιοχές, με τις καταγραφές θερμοκρασίας από το σύνολο των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr .

Σύμφωνα και με τον Διευθυντή Ερευνών Εθνικού Αστεροσκοπείου, κ. Λαγουβάρδο, η θερμοκρασία σε βόρειες παραλιακές περιοχές του νησιού έφτασε τους 29-30 βαθμούς λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης 15/04, όπως διακρίνεται στον χάρτη με κίτρινα και πορτοκαλί χρώματα.

Πάντως από αύριο η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και άνοδο τη Μ. Παρασκευή (17/04) ενώ για αύριο, Μ. Πέμπτη (16/04) τοπικές βροχές αναμένονται στην Κρήτη, ωστόσο ο καιρός θα βελτιωθεί έως το μεσημέρι.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Μεγάλη Πέμπτη:

Στα δυτικά και τα βόρεια γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά 5 με 8 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα νότια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί