Ερευνα σε γηροκομείο στην Ιταλία: Υποψίες ότι έκρυψε πάνω από 100 θανάτους από τον Covid-19

Το ιταλικό υπουργείο Υγείας αποφάσισε την διεξαγωγή έρευνας στον μεγαλύτερο οίκο ευγηρίας της Ιταλίας, το Pio Albergo Trivulzio του Μιλάνου καθώς, όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης, υπάρχει η υποψία ότι η διεύθυνση αυτού του οίκου ευγηρίας μπορεί να απέκρυψε πάνω από 100 θανάτους από τον Covid-19.

Πρόκειται για πάνω από 70 θανάτους τον Μάρτιο και τουλάχιστο άλλους 30 τον Απρίλιο, οι οποίοι, επισήμως, οφείλονται σε πνευμονία. Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, υπάρχει η υποψία ότι δεν δόθηκαν προστατευτικές μάσκες στο προσωπικό και δεν πληροφορήθηκαν για τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας οι οικογένειες των ηλικιωμένων.

«Τα φέρετρα φέρονται να τοποθετήθηκαν και στην εσωτερική εκκλησία του οίκου ευγηρίας», γράφει ο Τύπος. Η διεύθυνση του Pio Albergo Trivulzio απορρίπτει κάθε κατηγορία και δηλώνει διατεθειμένη να συνεργαστεί με το υπουργείο υγείας και και με την δικαιοσύνη.

Δεν πρόκειται, όμως, για μεμονωμένο περιστατικό. Σε πολλούς οίκους ευγηρίας, σε όλη τη χώρα σημειώθηκαν εκατοντάδες θάνατοι ηλικιωμένων από τον νέο κορονοϊό. Επιβλήθηκε υποχρεωτική καραντίνα και το σύνολο των υπερηλίκων δεν μπορεί ακόμη να βγει από τα κτήρια και σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει ο απαιτούμενος εξοπλισμός.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί