Η Aegean αρνείται να μεταφέρει δείγματα ύποπτων κρουσμάτων ιού από τα νησιά

Επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας, οι άνθρωποι της Aegean αρνούνται από χθες να παραλάβουν δείγματα υπόπτων κρουσμάτων για κορονοϊό από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης και προφανώς και από τα άλλα νησιά του Αιγαίου – Γ. Μπουρνούς: «Κυβερνητική ολιγωρία, εταιρική αναλγησία» – Παύλος Πολάκης: Επιτάξτε τώρα την Aegean

Ας σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η παραλαβή των δειγμάτων από συγκεκριμένη εταιρεία ταχυμεταφορών γινόταν κανονικά με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας όπως διεθνώς είναι παραδεκτά.

Το γεγονός αυτό που είχε σαν αποτέλεσμα να μην σταλούν χθεσινά δείγματα υπόπτων κρουσμάτων στην Αθήνα, θέτει σοβαρά ζητήματα για το καθεστώς λειτουργίας του συστήματος αντιμετώπισης της πανδημίας στα νησιά. Πέραν της καθυστέρησης στη λήψη απαντήσεων, όλα τα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού αφού δεν ελέγχονται άμεσα, αντιμετωπίζονται σαν τέτοια με κόστος τόσο αναλώσιμων υλικών όσο και ανθρώπων του συστήματος υγείας που είναι πολύτιμοι.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες είναι ενημερωμένοι  για το γεγονός ο ΕΟΔΥ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι με πρωτοβουλία του Διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργου Καμπούρη, ερευνάται η εφαρμογή από αύριο, εναλλακτικής λύσης για τον έγκαιρο έλεγχο των δειγμάτων. 

«Η κυβερνητική ολιγωρία, αλλά και η εταιρική αναλγησία» αναφέρει σε δήλωση του ο βουλευτής Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς, «θέτει σε περαιτέρω κίνδυνο τη δημόσια υγεία στο νησί μας, εφόσον τα δείγματα δεν εξετάζονται άμεσα και εντείνει την αγωνία πιθανών πασχόντων, αλλά και τον όγκο δουλειάς του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

Παύλος Πολάκης: Επιτάξτε τώρα την Aegean

O πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης σε ανάρτηση του στο facebooκ, καλεί τον Β. Κικίλια να επιτάξει την Aegean, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Επιτάξτε τώρα την Aegean να μεταφέρει τα δείγματα για εξέταση. Δεν δικαιούται να αρνηθεί, είναι (την κάνανε οι προκάτοχοι σας στον παρελθόν) μονοπώλιο και είμαστε σε κρίση!»

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα Στο Νησί της Λέσβου

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί