Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους υπηκόους ΗΠΑ να είναι προσεκτικοί στη Λέσβο

«Η ανοχή της κυβέρνησης και της ΝΔ στη βία και την ανομία ακραίων ομάδων, προκαλεί την δημόσια αντίδραση ακόμη και του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ!», τονίζει ο Δημ. Παπαδημούλης – Καταγγελία για τη βία ακροδεξιών στην Ελλάδα και από τον ΟΑΣΕ.

H προειδοποίηση στο Twitter του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει:

«Η πρεσβεία [των ΗΠΑ στην Ελλάδα] έχει λάβει αναφορές για περιστατικά βίας εναντίον πολιτών των ΗΠΑ που επιχείρησαν να ταξιδέψουν στη Λέσβο. Η πρεσβεία είναι σε επαφή με τις τοπικές αρχές αναφορικά με την ασφάλεια και φύλαξη των πολιτών των ΗΠΑ στην περιοχή. Αποφύγετε τις συναθροίσεις και ειδοποιήστε φίλους και συγγενείς σχετικά με το αν είστε ασφαλής»

The Embassy has received reports of violence against US citizens attempting to travel in #Lesvos.
The Embassy is in contact with local authorities regarding the safety & security of US citizens in the area. Avoid crowds & notify friends and family of your safety. (2/2)

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση αυτή, ο Δημ. Παπαδημούλης επισημαίνει ότι η κατάσταση στη Λέσβο οφείλεται στην ανοχή της κυβέρνησης και της ΝΔ στη βία και την ανομία ακραίων ομάδων». 

Συγκεκριμένα, γράφει: «Η ανοχή της κυβέρνησης και της ΝΔ στη βία και την ανομία ακραίων ομάδων, προκαλεί την δημόσια αντίδραση ακόμη και του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ! Με τη φτηνή ψηφοθηρία και τον λαϊκισμό, κάνουν ζημιά στη σταθερότητα, την διεθνή εικόνα της χώρας, την οικονομία και τον τουρισμό μας!»

Καταγγελία για τη βία ακροδεξιών στην Ελλάδα και από τον ΟΑΣΕ

Με έτερο tweet, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ενημερώνει ότι ο υπεύθυνος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη καταγγέλλει την βία ακροδεξιών κατά δημοσιογράφων μεγάλων διεθνών ΜΜΕ. Ο Δημ. Παπαδημούλης επισημαίνει ότι «η κυβερνητική ανοχή στα ακραία αυτά φαινόμενα δυσφημεί την Ελλάδα, βλάπτει την Δημοκρατία και την σταθερότητα και την οικονομία».

left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί