Διασωθείς του ναυαγίου στη Λέσβο: «Το πλοίο έμπαζε νερά από το βράδυ του Σαββάτου» – Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 12 αγνοούμενους

Με βορειοδυτικούς ανέμους 6-7 μποφόρ συνεχίζονται ανοιχτά της Λέσβου οι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό των 12 ναυτικών που αγνοούνται ύστερα από το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου Raptor. 

Δείτε επίσης: Ναυάγιο στη Λέσβο: Εντοπίστηκαν ένας ζωντανός και ένας νεκρός ναυτικοί – Αγνοούνται άλλοι 12

«Δύο πλωτά του ΛΣ, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης και ένα παράκτιο πλοίο, καθώς και ένα ελικόπτερο του ΛΣ επιχειρούν στην περιοχή, μαζί με 7 παραπλέοντα» δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Νίκος Αλεξίου. «Οι καιρικές συνθήκες αυτή τη στιγμή είναι βορειοδυτικοί άνεμοι 6-7 μποφόρ, καλύτερες μεν από τις χθεσινές που είχαμε κύμα 4,5 μέτρα με ριπές ανέμου που έφταναν τα 9-10 μποφόρ, αλλά παραμένουν δυσμενείς» πρόσθεσε.

«Σε ό,τι αφορά τα αίτια, σύμφωνα και με τη δήλωση του διασωθέντα αλλά και με μια επικοινωνία που είχε γίνει με τον καπετάνιο κατά τη διάρκεια του MayDay το πρωί, είχε κάποια μηχανική βλάβη, η οποία δεν είχε δηλωθεί. Ο διασωθείς μας είπε μάλιστα ότι υπήρχε και εισροή υδάτων. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες έφεραν δυστυχώς αυτό το αποτέλεσμα» σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΛΣ.

«Τα δεδομένα τα οποία οδήγησαν σ’ αυτή τη ναυτική τραγωδία θα τα δει η προανάκριση. Από εκεί και πέρα, είναι αυτονόητο όταν έχεις εισροή υδάτων, όταν έχεις μηχανική βλάβη πρέπει άμεσα να ειδοποιήσεις έτσι ώστε να σου παρασχεθεί η βοήθεια, η οποία απαιτείται» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Κυριακή το απόγευμα εντοπίστηκε από παραπλέον πλοίο η σορός ενός ναυτικού μέλους του πληρώματος. Νωρίτερα, το μεσημέρι, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε και διέσωσε έναν Αιγύπτιο ναυτικό μέλος του πληρώματος του πλοίου ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο Αιγύπτιος μηχανικός που έδινε μάχη επί τέσσερις ώρες με τη μανιασμένη θάλασσα μέχρι να διασωθεί, είπε στους λιμενικούς ότι το Raptor που βυθίστηκε έμπαζε νερά ήδη από το βράδυ του Σαββάτου. 

«Από εχθές το βράδυ το πλοίο έμπαζε νερά. Προσπαθούσαμε με κουβάδες και ό, τι είχαμε στο πλοίο να τα βγάλουμε. Κάποια στιγμή το καράβι τρύπησε. Άρχισε να παίρνει επικίνδυνη κλίση και τότε πήδηξα στη θάλασσα. Τότε είδα άλλα 4 με 5 άτομα να πηδούν κι εκείνοι στο νερό. Από εκεί και πέρα δεν τους ξαναείδα», κατέθεσε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο διασωθείς. 

Στις 8:20 το πρωί της Κυριακής, ο πλοίαρχος έστειλε σήμα SOS.

Στο Raptor επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα (ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι) και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί