Νέες απειλές Ερντογάν: Οι Ελληνες θα χρειαστούν το έλεος που χρειάζονται οι πρόσφυγες

Κορυφώνει τις προκλήσεις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την κατάσταση στον Έβρο.

Μεταξύ αλλων, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ανέφερε ότι “οι γείτονές μας οι Ελληνες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι κάποια ημέρα ίσως χρειαστούν το ίδιο έλεος που χρειάζονται σήμερα οι πρόσφυγες”.

“Προσπαθούν με όλα τα μέσα να απαγορεύσουν τη διέλευση στους μετανάστες, προσπαθούν να τους πνίξουν στη θάλασσα ή να τους σκοτώσουν” συνέχισε στον ίδιο προκλητικό τόνο μιλώντας για τη δράση των ελληνικών αρχών χωρίς να παραθέσει ούτε ένα στοιχείο που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς του.

Συνέχισε στον ίδιο τόνο: Κατά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο Ελληνες πρόσφυγες φιλοξενήθηκαν στην Συρία. Ισως ο Μητσοτάκης να είναι εγγονός αυτών των ανθρώπων”.

Ο Ερντογάν κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να δράσουν στη γραμμή της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θέλοντας να ενισχύει ένα φιλοπροσφυγικό προφίλ. “Αν θέλει η Ευρώπη να λύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα, θα πρέπει να υποστηρίξει τις πολιτικές και ανθρωπιστικές λύσεις της Τουρκίας στη Συρία” υπογράμμισε.

Οι ισχυρισμοί του Ερντογάν ήρθαν να ενισχύσουν τα fake news μερίδας του τουρκικού τύπου που έκαναν λόγο για νεκρούς στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας.

Για το τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος άρχισε να καταμετρά τις απώλειες του συριακού στρατού με…ακρίβεια προπαγάνδας. “Εχουμε εξοντώσει 3138 στρατιώτες και έχουμε εξολοθρεύσει 151 άρματα, 100 μονάδες πυροβολικού, 3 αεροπλάνα, 8 ελικόπτερα, 8 συστήματα αεράμυνας και 60 τεθωρακισμένα οχήματα” τόνισε.

News247.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί