Θετικοί στον κορονοϊό ο Ερντογάν και η σύζυγός του

Το… μαντάτο έκανε γνωστό ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας, με ανάρτησή του στο twitter. Το τεστ που έκαναν ο ίδιος και η Εμινέ έδειξε πως είναι θετικοί στον κορονοϊό, ανέφερε ο Ερντογάν.

Στο tweet του με το οποίο ανακοίνωσε ότι νοσεί με κορονοϊό, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε τόσο εκείνος όσο και η σύζυγός του είχαν ελαφρά συμπτώματα και αποφάσισαν να κάνουν τεστ. Και το αποτέλεσμα ήταν θετικό…

«Σήμερα, το αποτέλεσμα του τεστ που κάναμε εγώ και η σύζυγός μου ύστερα από ελαφρά συμπτώματα, ήταν θετικό. Ευτυχώς νοσούμε ήπια και όπως πληροφορηθήκαμε έχουμε τη μετάλλαξη Όμικρον. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε από το σπίτι. Προσευχηθείτε για εμάς» έγραψε ο Τούρκος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρ. Τ. Ερντογάν είχε επισκεφθεί μαζί με τη σύζυγό του προ ημερών το Κίεβο.

Ο Ρετζέπτ Ταγίπ Ερντογάν έχει κάνει το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Την Παρασκευή (04.02.2022) η Τουρκία κατέγραψε 111.157 νέα κρούσματα κορονοϊού σε 24 ώρες, τα περισσότερα από την έναρξη της πανδημίας. Παράλληλα, ο απολογισμός των θυμάτων της Covid-19 ήταν ο χειρότερος των τελευταίων 4 μηνών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, σε ένα 24ωρο, 248 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19, ο χειρότερος απολογισμός από τις 4 Οκτωβρίου όταν είχε επίσης καταγραφεί ο ίδιος αριθμός θανάτων.

Στα τέλη Δεκεμβρίου η Τουρκία ανακοίνωνε περίπου 20.000 νέες μολύνσεις καθημερινά, αλλά έκτοτε καταγράφεται ραγδαία εξάπλωση των κρουσμάτων λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί