«Δύο ημέρες πριν την Άνοιξη και η άθλια κατάσταση που επικρατεί στον Γιόφυρο παραμένει ακέραιη»

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, μέσω της οποίας καταγγέλλει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Γιόφυρος ποταμός, μόλις δύο ημέρες πριν μπει η Άνοιξη.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Βρισκόμαστε δύο μέρες πριν την Άνοιξη και παρά τις διαβεβαιώσεις της Περιφέρειας και του Δήμου Ηρακλείου, η άθλια κατάσταση που επικρατεί στον Γιόφυρο ποταμό παραμένει ακέραιη. Τα «δάση» καλαμιών που έχουν φυτρώσει στην κοίτη και τις όχθες αυξάνονται και εγκυμονούν σοβαρό κίνδυνο για καταστροφές από πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και για την δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής και των παιδιών που φοιτούν στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς.

Η ευθύνη της κυβέρνησης, της περιφέρειας και των δήμων είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς παρά τις δήθεν εξαγγελίες μελετών και χρηματοδοτήσεων εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη σχεδιασμού για τη λαϊκή στέγη, η ανεξέλεγκτη αυθαίρετη δόμηση μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και παντελής ανυπαρξία ουσιαστικών αντιπλημμυρικών έργων.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Άμεση υλοποίηση του καθαρισμού του Γιοφύρου και των υπολοίπων ρεμάτων της περιοχής.
  • Ουσιαστικά μέτρα αντιπλημμυρικής και συνολικά πολιτικής προστασίας της περιοχής. 
  • Υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής για την ασφάλεια και την βελτίωση της ζωής των κατοίκων. Άμεση επισκευή των δρόμων και εξασφάλιση της απαραίτητης σήμανσης, ειδικά στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς.

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί