Και τα ΜΜΕ, που ψοφάνε για φασαρίες, σιώπησαν…

Αυτό που συμβαίνει από προχθές τη νύχτα στη Χίο και τη Λέσβο, δεν θα το είχαμε πάρει καν είδηση αν δεν υπήρχαν τα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί τα ΜΜΕ, που υπό κανονικές συνθήκες ψοφάνε για αναταραχές, φασαρίες και επεισόδια, έχουν βαλθεί, συντονισμένα, να υποβαθμίσουν τα γεγονότα.

 Και το κάνουν για να βοηθήσουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη να τα βγάλει πέρα χωρίς να χρεωθεί με σοβαρό πολιτικό κόστος. Η συνάντηση του ίδιου του Κ. Μητσοτάκη με τους διευθυντές των ιδιωτικών καναλιών αυτόν ακριβώς τον στόχο είχε.

Το πρώτο που πρέπει να επισημανθεί είναι τα ίδια τα γεγονότα. Η σύγκρουση της κυβέρνησης με τις τοπικές κοινωνίες γύρω από το θέμα των κλειστών κέντρων κράτησης είναι πρωτοφανής. Δύσκολο να θυμηθεί κανείς ποια ήταν η τελευταία φορά που ένας στρατός από ΜΑΤ μεταφέρθηκε σε μια περιοχή για να καταστείλει τοπικές αντιδράσεις και να επιβάλει την κυβερνητική βούληση. Η διαχείριση του προσφυγικού καταρρέει γιατί η κυβέρνηση παραμένει δέσμια της μισαλλόδοξης ακροδεξιάς προεκλογικής ρητορικής της.

Το δεύτερο που πρέπει να επισημανθεί είναι η ολόψυχη και άνευ όρων στήριξη που παρέχουν τα ΜΜΕ στην κυβέρνηση. Επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης τα ΜΜΕ όχι απλώς προέβαλλαν τέτοιου είδους αντιδράσεις, αλλά έκαναν ό,τι μπορούσαν και για να τις υποκινήσουν. Τώρα τα όσα γίνονται στα δύο νησιά είναι έβδομο και όγδοο θέμα στις ειδήσεις, με τόνους χαμηλότατους, του τύπου «ένταση σημειώθηκε…». Ούτε επικές μουσικές, ούτε δραματικές εκφωνήσεις, ούτε κραυγές αγωνίας.

Διότι μπορεί αυτή η κυβέρνηση να είναι ανίκανη να διαχειριστεί το προσφυγικό, αλλά τα ΜΜΕ τα διαχειρίζεται αριστοτεχνικά. Να τα λέμε αυτά…

Από το κύριο άρθρο της “Αυγής”

Δείτε ακόμα: Απίστευτη βία των ΜΑΤ στη Χίο: Χτυπούν αλύπητα γυναίκες, βρίζουν και προκαλούν (βίντεο)

Μια ακόμα απάτη Μητσοτάκη: Τα fake στους νησιώτες για το προσφυγικό που έγιναν βία και αυταρχισμός (βίντεο)

 «Νόμος και Τάξη» και στο προσφυγικό: Συνεχίζονται τα επεισόδια σε Λέσβο και Χίο – Πετροπόλεμος, μολότοφ και ρουκέτες (Βίντεο & φωτο)

Συνεχίζεται η σκληρή αστυνομική καταστολή εναντίον κατοίκων σε Λέσβο και Χίο (βίντεο)

«Εμείς φταίμε που τους ψηφίσαμε, αυτό είναι Χούντα!»: Διπλή απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ σε κατοίκους της Λέσβου

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί