Επιμένει ο Ερντογάν: Δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στην Ιντλίμπ

Η Τουρκία σχεδιάζει να απωθήσει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις από τα στρατιωτικά παρατηρητήρια που έχει δημιουργήσει στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, δήλωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας κατά τη διάρκεια ομιλίας του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, του AKP, ανέφερε πως ελπίζει ότι το ζήτημα της χρήσης του εναέριου χώρου της Ιντλίμπ θα επιλυθεί σύντομα. Η Ρωσία ελέγχει τον εναέριο χώρο και βομβαρδίζει καθημερινά τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία αντάρτες υποστηρίζοντας την επίθεση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.

“Η Τουρκία δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω στην Ιντλίμπ”, δήλωσε ο Ερντογάν.

“Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω, θα απωθήσουμε το συριακό καθεστώς έξω από τα σύνορα που έχουμε ορίσει”, σημείωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας και πρόσθεσε:

“Η προθεσμία που έχουμε δώσει (στο καθεστώς) για να εγκαταλείψει τις ζώνες όπου έχουν περικυκλωθεί τα παρατηρητήριά μας φθάνει στο τέλος της. Σχεδιάζουμε την απελευθέρωση, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, αυτών των παρατηρητηρίων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου”.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί