Βολιβία: Απορρίφθηκε η υποψηφιότητα του Έβο Μοράλες για τη Γερουσία

Την απόρριψη της αίτησης υποψηφιότητας για τη Γερουσία της χώρας στον Έβο Μοράλες, επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του Ανώτατου Εκλογοδικείου της Βολιβίας, Σαλβαδόρ Ρομέρο.

Την Τετάρτη, η εφημερίδα Deber, δημοσίευσε πληροφορίες για την συγκεκριμένη αρνητική απόφαση, επικαλούμενη πηγές από το Κίνημα προς τον Σοσιαλισμό, του Μοράλες.

«Καθώς δεν έχει τη δυνατότητα να συμμορφθωθεί με τον όρο για μόνιμη κατοικία, το εκλογοδικείο αποφάσισε να απορρίψει την υποψηφιότητα για τη Γερουσία του Έβο Μοράλες, για την πολιτεία Κοτσαμπάμπα» ανακοίνωσε ο Ρομέρο, σε συνέντευξη Τύπου, αργά την Πέμπτη.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ντιέγο Πάρι Ροντρίγκεζ επίσης είδε την υποψηφιότητα του να απορρίπτεται.

Η παραίτηση και η κήρυξη νέων εκλογών

Ο Έβο Μοράλες παραιτήθηκε από τον προεδρικό θώκο και έφυγε από τη χώρα του τον Νοέμβριο, ύστερα από την κίνηση της αντιπολίτευσης να μην δεχθεί τα αποτελέσματα των εκλογών του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα οποία ο Μοράλες θα κυβερνούσε τη χώρα για τέταρτη θητεία.

Στην συνέχεια, όλη η ηγεσία της χώρας παραιτήθηκε, με την επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Ζιανίν Ανιέζ, να αναλαμβάνει ως προσωρινή πρόεδρος μέχρι τη διεξαγωγή νέων εκλογών.

Οι προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τις 3 Μαίου, ενώ έχει ήδη απαγορευθεί στον Μοράλες να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρεία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί