Διεκόπη η δίκη του Κρητικού γιατρού που συνελήφθη στην ΑΣΟΕΕ

Θα συνεχιστεί την Δευτέρα

Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη των δύο φοιτητών που είχαν συλληφθεί και ξυλοκοπηθεί από την αστυνομία στις 11 Νοεμβρίου, ο πρώτος έξω από την ΑΣΟΕΕ και ο δεύτερος κάτω από το σπίτι του.

Δείτε: Κρητικός ο γιατρός που συνελήφθη στην ΑΣΟΕΕ: «Θέλουν να κάμψουν το αγωνιστικό φοιτητικό κίνημα» (Βίντεο & φωτο)

Τα λόγια του Δημήτρη που συνελήφθη στην ΑΣΟΕΕ: Το φοιτητικό κίνημα και οι νέοι πρέπει να βγουν μπροστά

Σήμερα, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των κατηγορουμένων να συνεκδικαστουν οι υποθέσεις τους, ενώ παρόντες ήταν οι πέντε αστυνομικοί και δέκα μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων οι φοιτητές που ήταν αυτόπτες μάρτυρες των περιστατικών.

Κατέθεσαν δύο από τους πέντε αστυνομικούς, ενώ, λόγω της στάσης των δικαστικών υπαλλήλων η δίκη διακόπηκε για τη Δευτέρα, όπου θα καταθέσουν οι άλλοι τρεις αστυνομικοί.

Οι Δημήτρης Κατρινάκης και Γιάννης Παχάκης αντιμετωπίζουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, ενώ σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, από το πρωί στα δικαστήρια είναι παρόντες και φοιτητές για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους, αλλά και τη διαμαρτυρία τους για τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.

Δικάζονται οι δύο φοιτητές που συνελήφθησαν και κακοποιήθηκαν το Νοέμβριο

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των κατηγορουμένων να συνεκδικαστουν οι υποθέσεις τους, ενώ παρόντες είναι οι πέντε αστυνομικοί και δέκα μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων οι φοιτητές που ήταν αυτόπτες μάρτυρες των περιστατικών.

Πρώτος αναμένεται να καταθέσει ο αστυνομικός Β.Π. που εμπλέκεται στη σύλληψη του Δημήτρη Κατρινάκη.

Δείτε ακόμη: «Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από τους Δημήτρηδες αυτού του κόσμου»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί