«Εγώ έκανα εκστρατεία και σε έβγαλα»: Απειλές του Αδώνιδος σε δήμαρχο (Βίντεο)

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη κατά την ομιλία του στην εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ Αμυνταίου, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, σε ξενοδοχείο της περιοχής του Αμυνταίου.

Όπως δημοσιεύει το τοπικό μέσο «Ηχώ της Φλώρινας», ο Α. Γεωργιάδης υπενθύμισε κυνικά και μπροστά στις κάμερες στον δήμαρχο ότι έκανε εκστρατεία και τον «έβγαλε», κι αφού χάρη στις δικές του ενέργειες, κέρδισε τις εκλογές, αυτός οφείλει να υπακούει στις εντολές του υπουργού, επισημαίνοντας τις ενστάσεις που έχει ο δήμος ως προς τη μεταβίβαση της επιχείρησης «Ξινό Νερό Φλώρινας» στον πρώην δήμαρχο Αμυνταίου και στενό πολιτικό φίλο του Άδωνι Γεωργιάδη, Μάκη Ιωσηφίδη.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ο Α. Γεωργιάδης, απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο Αμυνταίου, Άνθιμο Μπιτάκη που ήταν παρών στην εκδήλωση, είπε τα εξής:

«Εγώ, κατά την προτροπή του φίλου μου Μάκη Ιωσηφίδη, έκανα και αγώνα από την Αθήνα για να βγεις Δήμαρχος. Να τα θυμόμαστε αυτά. Τηλεφωνήματα σε όσους ήξερα από το Αμύνταιο για να βγεις Δήμαρχος. Λοιπόν, να είναι καλά εκεί ο Μάκης που δεν με άφηνε ούτε να κοιμηθώ το βράδυ άμα μου ξέφευγε καμία ψήφος. Να τα ξέρουμε αυτά. Και μην αποθαρρύνεστε επειδή υπάρχουν και μερικοί αξιωματούχοι που έχουν παραμείνει από την παλαιά κατάσταση. Ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε. Και νομίζουν ότι είναι και υπεράνω κυβερνήσεων και μας γράφουνε εκεί που δεν πιάνει η μελάνη. Θα καταλάβουν σε λίγο τι πρόκειται να γίνει! Διότι, όσοι νομίζουν ότι είναι υπεράνω των εκλεγμένων κυβερνήσεων του ελληνικού λαού επειδή έτυχε να διοριστούν σε μία θέση και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, θα διαπιστώσουν πολύ γρήγορα ότι η δύναμη του ελληνικού λαού είναι ισχυρότερη των θέσεών τους. Και ο νοών νοείτω. Ξέρετε, εγώ είμαι καλός καλός, μέχρι να με πειράξεις. Αν με πειράξεις, ααα! Γιατί μερικοί νομίζουν, πήρα λέει τη θέση, δεν με κουνάει κανείς μέχρι το ΄22. Για να δούμε. Και μια άλλη μου τα έλεγε αυτά και ήταν χθες στο ΣτΕ. Άρα, για να την κλείσω την παρένθεση. Ανθρώπινα και πολιτισμένα, αν συνεννοούμαστε, Δήμαρχε, σε όλα τα θέματα, όλα πάνε καλά! Άμα αρχίζει ο καθένας μας να κάνει το μακρύ του και το κοντό του, εκεί χαλάμε τις καρδιές μας και γίνονται δύσκολα τα πράγματα…».

Κλείνοντας την ομιλία του, με σαφείς αναφορές για το μέλλον της δημοτικής επιχείρησης ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ, είπε τα εξής: «Τώρα δεν υπάρχει λόγος να το κρύψω, με τον Μάκη τον Ιωσηφίδη με συνδέουν και δεσμοί φιλίας πολλών ετών, πριν ανέβει στο Αμύνταιο, την εποχή που ήταν κάτω στο Μαρούσι. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ για όλη την υποστήριξη, για τις επενδύσεις που κάνει εδώ στο Αμύνταιο, για την πρόοδο που θα έχει το ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ. Υπάρχουν κάποιοι εκεί πέρα που θέλουν να μας τα χαλάσουν, Μάκη μου, αλλά δεν σηκώνω και πολλά εγώ σε αυτά τα θέματα. Το λέω, για να είμαστε όλοι καθαροί μεταξύ μας».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα έκανε λόγο για απαράδεκτες δηλώσεις και ωμή παρέμβαση στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Αμυνταίου και υποδείξεις προς τον Δήμαρχο κ. Μπιτάκη.

Η δήλωση της Βουλευτή Φλώρινας ΣΥΡΙΖΑ, Π. Πέρκα:

«Απλά μαθήματα Αυτοδιοίκησης!!!

Ο υπουργός Ανάπτυξης παρευρισκόμενος σε εκδήλωση της τοπικής ΝΔ στο πλαίσιο της κοπής πίτας στο Αμύνταιο, προέβη σε υποδείξεις μπροστά στις κάμερες προς τον Δήμαρχο Αμυνταίου. Ανέφερε ότι η εκλογή του Δημάρχου οφείλεται στις ενέργειες και παρεμβάσεις του κ.Γεωργιάδη, ο οποίος επηρέασε το εκλογικό σώμα. Δεν έφτανε μόνο αυτό το ατόπημα του Υπουργού. Ο κ. Γεωργιάδης θεώρησε ότι αφού χάρη στις δικές του ενέργειες, κέρδισε τις εκλογές ο Δήμαρχος Αμυνταίου, αυτός οφείλει να υπακούει στις εντολές του Υπουργού.

Ενημερώνουμε τον κ. Γεωργιάδη ότι σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Χάρτη αυτονομίας της τοπικής αυτοδιοίκησης ορίζεται ρητά η «αυτονομία της τοπικής αυτοδιοίκησης» ως το δικαίωμα και η πραγματική ικανότητα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) να ρυθμίζουν και να διαχειρίζονται, στο πλαίσιο του νόμου, υπ’ ευθύνη τους και προς όφελος του πληθυσμού τους, σημαντικό μέρος των δημοσίων υποθέσεων.

Αρχή που αποτελεί και Συνταγματική επιταγή, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι το κράτος δεν επιτρέπεται να εμποδίζει την πρωτοβουλία και την ελεύθερη δράση των ΟΤΑ. Η διοίκηση των τοπικών υποθέσεων ανήκει στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού. Υπέρ των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης συντρέχει τεκμήριο αρμοδιότητας για τη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων

Ο Δήμαρχος οφείλει να λογοδοτεί στους πολίτες που τον ψήφισαν και όχι στον Υπουργό. Η λογοδοσία του Δημάρχου στους πολίτες προβλέπεται και ορίζεται στο Νόμο περί Δήμων και Κοινοτήτων. Είναι υποχρέωση του κάθε δημάρχου να λογοδοτεί στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του απέναντι σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους αλλά και στους δημότες.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η Κυβέρνηση της ΝΔ παρεκτρέπεται. Την προηγούμενη βδομάδα, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ήρθε προς ψήφιση τροπολογία, σύμφωνα με την οποία η Κυβέρνηση πήρε αρμοδιότητες από τους ΟΤΑ. Με την εν λόγω ρύθμιση, ο Υπουργός Υποδομών-Μεταφορών πλέον θα εγκρίνει υψόμετρα. Η τροπολογία αφορά αρχικά το ακίνητο της Κασσιόπης στην Κέρκυρα, εφαρμόζεται όμως οριζόντια και για όλα τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ.

Κ. Υπουργέ θα επαναλάβω αυτό που σας είπα και στην ολομέλεια της βουλής: Μήπως αφού δεν σας αρέσει η τοπική αυτοδιοίκηση…..να την καταργήσουμε???».

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “«Εγώ έκανα εκστρατεία και σε έβγαλα»: Απειλές του Αδώνιδος σε δήμαρχο (Βίντεο)”

  1. pausanias

    οι ξεφτυλισμενοι, μετρουν μερες. λιγα τα ψωμια των δεξιων ανικανων.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί