Σκάνδαλο στη Σκωτία: Παραιτήθηκε ο Υπ. Οικονομικών μετά την αποκάλυψη ότι παρενοχλούσε 16χρονο αγόρι

Λίγες ώρες πριν παρουσιάσει τον προϋπολογισμό της Σκωτίας για το 2020, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ντέρεκ Μακέι, παραιτήθηκε σήμερα μετά τις αποκαλύψεις ότι έστειλε εκατοντάδες μηνύματα σε 16χρονο αγόρι μέσα σε διάστημα έξι μηνών.

Σύμφωνα με την Scottish Sun, ο 42χρονος υπουργός έστειλε στον έφηβο πάνω από 270 μηνύματα σε Facebook και Instagram στα οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το αγόρι ήταν «χαριτωμένο» και το προσκάλεσε σε αγώνα ράγκμπι και σε δείπνο.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη. Φέρθηκα ανόητα» είπε ο Μακέι που χαρακτήρισε «τεράστιο προνόμιο» το γεγονός ότι υπηρέτησε την κυβέρνηση. «Λυπάμαι που απογοήτευσα τους συναδέλφους και τους υποστηρικτές» δήλωσε.

Ανερχόμενο αστέρι ο ίδιος στο Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας, θεωρούνταν δυνητικός διάδοχος της πρωθυπουργού Νίκολα Στέρτζον που υποστηρίζει την ανεξαρτησία του έθνους των 5,5 εκατομμυρίων από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η μητέρα του 16χρονου έφερε το ζήτημα στη δημοσιότητα. «Αν τον έβλεπα θα τον ρωτούσα γιατί το έκανε αυτό. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γινόταν αν ο γιος μου του έδινε μία απάντηση που δεν ήθελε να ακούσει» είπε στην εφημερίδα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί