Διαψεύδει τις δηλώσεις Ερντογάν για τα Ίμια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος διέψευσε την Πέμπτη όσα υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί μηνύματος της Τουρκίας στην Ελλάδα, να μην πάει στα Ίμια, την ημέρα της επετείου.

Δείτε: Έκθετος ξανά ο Μητσοτάκης από τις δηλώσεις Ερντογάν: «Είπαμε στην ελληνική κυβέρνηση μην πάει φέτος στα Ίμια και το έκανε»

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του Alpha, ο κ. Παναγιωτόπολος τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με την Τουρκία και πώς είναι ψέματα όσα υποστηρίζει ο Ερντογάν.

«Εμείς εκείνη τη μέρα, όλη την Παρασκευή, τρέχαμε με το θέμα του ερευνητικού και παρακολουθούσαμε αυτό», είπε χαρακτηριστικά στον δημοσιογράφο ο υπουργός Άμυνας και συνέχισε: «Άλλωστε, αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται από εμένα. Αν γινόντουσαν θα ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά δεν έγιναν ποτέ».

Θυμίζουμε ότι ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε την Τετάρτη ότι απείλησε την ελληνική ηγεσία να μην προβεί σε κατάθεση στεφάνου στα Ίμια, υπονοώντας πως οι κινήσεις του Ορουτς Ρέις συνδέονταν με αυτήν την προοπτική. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας τηλεφώνησε στον Έλληνα ομόλογό του για να τον ευχαριστήσει για τη στάση της Ελλάδας στα Ίμια και “για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία και στα υπόλοιπα νησιά”!».

Μέχρι την διάψευση Παναγιωτόπουλου η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε τοποθετηθεί επί του θέματος. Μάλιστα, ο Ν. Δένδιας, απαντώντας την Τετάρτη 5/2 σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, απέφυγε να απαντήσει στις δηλώσεις του Τ. Ερντογάν.

«Συνιστά ασυγχώρητη ελαφρότητα, ανακόλουθη με την κρισιμότητα των στιγμών, η χρησιμοποίηση δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων και η αυθαίρετη ερμηνεία συμβάντων με στόχο την επιδίωξη κομματικών σκοπιμοτήτων» ανέφερε συγκεκριμένα σε σχόλιο του το γραφείο Τύπου υπουργού Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου υπουργού Εξωτερικών απλά σημείωνε ότι «οι καιροί δεν επιτρέπουν τέτοιες επιπολαιότητες και αναμένουμε από την αξιωματική αντιπολίτευση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Ανέφερε επίσης γενικόλογα ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να παρασυρθεί σε μικροπολιτικούς διαλόγους επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής και διαμηνύει ότι «θα συνεχίσει να ασκεί εξωτερική πολιτική με την απαιτούμενη νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα για την αποτελεσματική θωράκιση και προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί