Έτσι εξηγούνται όλα…

Του Μιχάλη Τζανάκη

Για όσους παραξενεύονται για το νόμο «περί κολλεγίων» μάλλον δε σκέφτονται σωστά ή υποτιμούν τη μεθοδικότητα ετούτης της κυβέρνησης σε θέματα παιδείας!

Καταρχάς από τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησής της κυνηγούσε τους αλητήριους καταληψίες που «έχουν μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε άντρα ανομίας και γιάφκες παρασκευής μολότοφ». Το συγκεκριμένο κλισέ είναι απ’ τα πιο δημοφιλή στα ΜΜΕ και τους Μπογδανοτζήμερους  δημοσιογραφικούς κύκλους.

Επιπλέον, είναι αδιανόητο να εισάγονται με βαθμούς 7 ή 9 σε πανεπιστήμια και τεχνολογικά ιδρύματα που αίφνης κι αυτά θέλουν να λέγονται πανεπιστήμια. Γιατί λοιπόν να αναβαθμίζονται τα ΤΕΙ και να μην καταργηθούν εντελώς, αφού βάζουν και βγάζουν «αγράμματους»;

Αλλά μήπως τα σχολεία είναι καλύτερα; Εκεί να δεις αλητεία! Βρίζουν, προπηλακίζουν, διακινούν ναρκωτικά, όπλα, αλκοόλ και λοιπές εξαρτησιογόνες ουσίες, για να μη μιλήσουμε για τους διδάσκοντες που ποτέ τους δεν αξιολογήθηκαν και δεν καταρτίστηκαν σοβαρά! Στούρνοι μπήκαν, στούρνοι έμειναν!

Αναρτάς και τις  απαραίτητες αυθεντίες  περί απαιδευσίας και αγλωσσίας, ρίχνεις στο παιγνίδι και τον «φιλόσοφο» τον … Ράμφο και εμπεδώνεται εν ολίγοις το σκηνικό του εκπαιδευτικού τρόμου!

Βάλε και την «παραπαιδεία», ρίξε και λίγη «ανάλυση» από «έγκριτους» εκπαιδευτικούς αναλυτές και το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα!

«Η παρεχόμενη εκπαίδευση είναι προβληματική και το κράτος δεν μπορεί να την παράσχει!»

Όχι δεν θέλει, αλλά δεν μπορεί σ’ ένα περιβάλλον «ελεύθερης αγοράς» που μέχρι κι ο Άδωνης κάνει φροντιστήρια ελληνικότητας επ’ αμοιβής εννοείται να μένουμε ουραγοί με το κράτος-εκπαιδευτικό!

Δηλαδή ο μέσος Έλλην προτιμά να λαμβάνει μόρφωση από τον ταλαίπωρο πενηντάρη αναπληρωτή που έχει αλωνίσει την «άγονο γραμμή» ή από τον γραβατωμένο γιάπη του κολλεγίου που θα του διδάσκει «επιχειρηματικότητα» στην Κολεγιάρα στην οποία θα φοιτά ο «ανθός» της νεολαίας έναντι αδρής αμοιβής;

Λοιπόν απ’ όλα τα παραπάνω τι καταλαβαίνετε και τι ακριβώς προκύπτει; Ποιο είναι το μέλλον της εκπαίδευσης. Το «Καποδιστριακό», το «Αριστοτέλειο», το «Δημοκρίτειο» ή το ΙΕΚ Μπουμπούνογλου; Προφανώς και η υπουργός ξέρει περισσότερα από τον κάθε πανεπιστημιολάγνο…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί