Επιχείρηση της Πυροσβεστικής για παρέα που χάθηκε στο πυκνό χιόνι στα ορεινά των Σφακίων

Θα διαρκέσει όλη τη νύχτα

Σε εξέλιξη συνεχίζει να είναι από τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για μια ομάδα περιπατητών που ζήτησε βοήθεια στο ορεινά των Σφακίων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του zarpanews.gr, πρόκειται για μια ομάδα από έξι περιπατητές, 3 γυναίκες και 3 άνδρες, οι οποίοι ξεκίνησαν την ορεινή περιοχή Ταύρη, συνέχισαν στο Νιάτο και επιχείρησαν να μπουν στο Σφακιανό φαράγγι, όταν φαίνεται πως χάθηκαν και ζήτησαν τη συνδρομή των αρχών.

Και οι έξι περιπατητές είναι καλά στην υγεία τους, εκτός από μια γυναίκα η οποία φέρει συμπτώματα εξάντλησης από την ταλαιπωρία και το κρύο, καθώς στην περιοχή υπάρχει πυκνό χιόνι.

Η διάσωση ξεκίνησε αρχικά από μία 6μελή ομάδα που αποτελείται από 4 πυροσβέστες του Πυροσβεστικού κλιμακίου Ανώπολης, δύο του Πυροσβεστικού σταθμού Βρυσών και δύο εθελοντές, στη συνέχεια όμως ενισχύθηκε με επιπλέον και 6 άτομα από την ΕΜΑΚ, καθώς η εύρεση τους αποδείχθηκε δύσκολη υπόθεση, όπως ενημέρωσε για την εξέλιξη της διάσωσης ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης.

Ευτυχώς, καθ’όλη τη διάρκεια αυτών των ωρών οι άτυχοι περιπατητές είναι καλά στην υγεία τους, μάλιστα άναψαν και φωτιά για να ζεσταθούν.

Ήδη οι διασώστες τους έχουν εντοπίσει, ενώ ο δρόμος της επιστροφής αναμένεται να ολοκληρωθεί τα ξημερώματα της Κυριακής.

zarpanews.gr


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί