Όλα λοιπόν ήταν μια… σκευωρία Τσίπρα – Πολάκη, κι ας μην το είπε ο ΣΚΑΪ!

Η πρώτη… σκευωρία Τσίπρα-Πολάκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ κατέπεσε με θόρυβο.

Ναι, ήταν… σκευωρία! Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενους. Οι… σκευωροί αποστομώθηκαν.

Κι ας μην το μάθατε από τον ΣΚΑΪ.

Το δικαστήριο τόνισε ότι όλες οι πράξεις έγιναν σε βάρος της περιουσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Της απόφασης προηγήθηκε η εισαγγελική πρόταση, κατά την οποία η εισαγγελέας χαρακτήρισε μεταξύ άλλων ως «offshore του ελληνικού δημοσίου και των ρουσφετιών» το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το δικαστήριο επέβαλε στον Θεόδωρο Παπαδημητρίου ποινή κάθειρξης πέντε ετών με αναστολή αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου.

Στον Άγγελο Χατζάκη επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών με αναστολή, αναγνωρίζοντας του δύο ελαφρυντικά (πρότερο έντιμο βίο 84παρ. 2α, καλή συμπεριφορά για μεγάλο διάστημα μετά την πράξη 84παρ. 2ε).

Στην Όλγα Αδράμη και στον Νίκολαο Νιαβή επιβλήθηκε ποινή συνολικής φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή (από συγχώνευση 3+3 ετών, έγινε 3+1 ετών). Και στους δύο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό. Στην πρώτη για καλή συμπεριφορά για μεγάλο διάστημα μετά την πράξη και στον δεύτερο για πρότερο έντιμο βίο.

Η Όλγα Αδράμη κρίθηκε ένοχη για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση για απόκρυψη συμφωνητικού.

Ο Νικόλαος Νιαβής για απάτη από κοινού κατ’ εξακολούθηση στην υπογραφή του συμφωνητικού και ένοχος για ηθική αυτουργία στην απιστία.

Ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου για απάτη κατ’ εξακολούθηση με ζημιά πάνω από 100.000 ευρώ

Ο Άγγελος Χατζάκης για απιστία κατ’ εξακολούθηση και ζημιά άνω των 100.000 ευρώ.

Δείτε: Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Καταδίκη για τέσσερις από τους πέντε κατηγορουμένους

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί