«Καταφύγιο» στα παιδιά του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ από τον Άδωνη

Σε κυβερνητικές θέσεις άνθρωποι που πρωταγωνίστησαν στις παράνομες προσλήψεις ή στις «αδιευκρίνιστες» καταθέσεις του υπουργού

«Καταφύγιο» στο γραφείο του Άδωνη Γεωργιάδη αλλά και σε κυβερνητικές θέσεις έχουν βρει πρόσωπα τα οποία είχαν θητεύσει στο αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ και πρωταγωνίστησαν στις παράνομες προσλήψεις και τις αδιευκρίνιστες καταθέσεις του υπουργού, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Δημοκρατία».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται με νόημα ότι τα πρόσωπα αυτά ότι έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις – κλειδιά, ως επιβράβευση για το έργο τους.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της «Δημοκρατίας»:

Σε θέσεις-κλειδιά άνθρωποι που πρωταγωνίστησαν στις παράνομες προσλήψεις ή στις «αδιευκρίνιστες» καταθέσεις του υπουργού
Καταφύγιο έχουν βρει τα «παιδιά» του πάλαι ποτέ αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ (Kέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) σε κυβερνητικές θέσεις αλλά και στο γραφείο του διά βίου προϊσταμένου τους, του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη.

Οι άνθρωποι που πρωταγωνίστησαν είτε στις περίφημες παράνομες προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ είτε στις «αδιευκρίνιστες» καταθέσεις του κ. Γεωργιάδη ή σε κάποιο συνδυασμό και των δύο παραπάνω κατηγοριών δεν έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Βρίσκονται όλοι σε θέσεις-κλειδιά, προφανώς ως επιβράβευση για το προηγούμενο, εξαιρετικό έργο τους.

Πρώτα απ’ όλα στο γραφείο του υπουργού, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία», εργάζεται ο Κωνσταντίνος Κουτρής, ο άνθρωπος που έβαζε στους λογαριασμούς του υπουργού τα γνωστά αδιευκρίνιστα ποσά (!). Το όνομα του Κωνσταντίνου Κουτρή βρισκόταν στη λίστα των 22 παράνομων προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας του κ. Γεωργιάδη. Κοινή αφετηρία στη σχέση του κ. Κουτρή με τον υπουργό Ανάπτυξης ήταν η εταιρία ΑΛΣ Α.Ε., που είχε ιδρύσει ο κ. Γεωργιάδης και στην οποία διατηρούσε μετοχές έως το 2012. Ο κ. Κουτρής εργαζόταν στην ΑΛΣ Α.Ε. έως το 2012, ενώ το 2013 απασχολούνταν και στο υπουργικό γραφείο του κ. Γεωργιάδη.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης ο κ. Κουτρής εμφανίστηκε το 2020, ενώ εν συνεχεία προκύπτει πως υπέβαλε την παραίτησή του από μετακλητός συνεργάτης στις 4 Ιανουαρίου 2021. Ωστόσο, στην πραγματικότητα συνεχίζει να εργάζεται εκεί έως σήμερα και, μάλιστα, περιλαμβάνεται σταθερά στη λίστα με τα συνεργεία υπερωριακής απασχόλησης.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως και η Βασιλική Κατραβά, που επίσης κατέθετε αδιευκρίνιστης προέλευσης χρήματα στους λογαριασμούς του κ. Γεωργιάδη το 2013, όπως έχει αποκαλύψει η «δημοκρατία» σε παλαιότερο ρεπορτάζ της, εργάζεται στη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Ανάπτυξης.

Eχει παραπεμφθεί

Από την «ΚΕΕΛΠΝΟ… παρέα», όπως επίσης αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία», χωρίς εργασία δεν έχει μείνει ούτε η Αικατερίνη Πολύζου, η οποία ήταν οικονομική διευθύντρια στο ΚΕΕΛΠΝΟ και έχει παραπεμφθεί επίσης για τις παράνομες προσλήψεις. Η κ. Πολύζου είναι προϊσταμένη του Τμήματος Οπτικοακουστικών Μέσων και Διαδικτύου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, δηλαδή υπάλληλος στην Προεδρία της Κυβέρνησης, ενώ συμμετέχει και σε ομάδα για τη διασφάλιση της προστασίας των δημοσιογράφων και επαγγελματιών μέσων ενημέρωσης (!). Μάλιστα, το 2021 η κ. Πολύζου είχε προσληφθεί για μερικούς μήνες και στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, που εποπτεύεται από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Την πρόσληψη του Κωνσταντίνου Κουτρή στο ΚΕΕΛΠΝΟ το 2013 είχε υπογράψει η τότε προϊσταμένη του Τμήματος Διοικητικού Συντονισμού Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, η οποία έχει παραπεμφθεί σε δίκη τόσο για την υπόθεση των παράνομων προσλήψεων όσο και για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» και απόκρυψη εσόδων «άγνωστης πηγής».

Σημειώνουμε πως για την υπόθεση των παράνομων προσλήψεων υπάρχει τελεσίδικο βούλευμα της Δικαιοσύνης για παραπομπή σε δίκη, με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Η δίκη για το «πόθεν έσχες» της κ. Θεοφιλάτου άρχισε τον Δεκέμβριο του 2022, αλλά αναβλήθηκε για τον Δεκέμβριο του 2023.

Η κ. Θεοφιλάτου, λοιπόν, είναι σήμερα συνεργάτιδα του κ. Κουτρή στο υπουργικό γραφείο του κ. Γεωργιάδη. Μάλιστα, τον Μάιο του 2022 ορίστηκε μέλος της ομάδας «συντονισμού (Task Force) για την παρακολούθηση, τον συντονισμό και την επιτάχυνση της υλοποίησης δράσεων, έργων ή και ομάδας έργων στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), ευθύνης του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων». Δηλαδή, στο «έργο» αυτό, που θα μπορούσε να ήταν κωμωδία, εάν δεν ήταν τραγωδία, η κ. Θεοφιλάτου, που θα δικαστεί για δύο σοβαρές υποθέσεις, ελέγχει τα λεφτά που έρχονται από την Ευρώπη.

Φυσικά, όπως έχει γραφτεί και στο παρελθόν, διευθυντής του Γραφείου του κ. Γεωργιάδη είναι ο Ιωάννης Θεοδωράτος, ο οποίος ήταν κι αυτός στη λίστα με τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως και η σύζυγός του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί