Προανακριτική: Πώς ακόμη και η Ελ. Ράικου «άδειασε» τον Ι. Αγγελή για τα στοιχεία του FBI

 “Αν ερχόταν σε μένα το στικάκι, θα το άνοιγα, θα έπαιρνα την πληροφορία, θα την αξιολογούσα και θα υπέβαλα αίτημα δικαστικής συνδρομής”

Ακόμη και η Ελένη Ράικου «άδειασε» τους χειρισμούς του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή για το στικάκι του FBI με τα στοιχεία της αμερικανικής Δικαιοσύνης για εμπλοκή Έλληνα πολιτικού στο σκάνδαλο της Novartis.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής της στην Προκαταρκτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα ρώτησε τη μάρτυρα για τα στοιχεία που έδωσαν οι Αμερικανοί στη συνάντηση της Βιέννης.

«Αν ερχόταν σε μένα το στικάκι, θα το άνοιγα, θα έπαιρνα την πληροφορία, θα την αξιολογούσα και θα υπέβαλλα αίτημα δικαστικής συνδρομής», απάντησε η Ελ. Ράικου. Υπενθυμίζεται ότι ο Ι. Αγγελής, παρά τις αντιδράσεις της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αρνήθηκε να παραλάβει τα στοιχεία και υπέδειξε στους Αμερικανούς να τα στείλουν μέσω της ευρωπαϊκής νομικής οδού…

Αντιφάσεις

Η κατάθεση της Ελ. Ράικου συνεχίζεται και την επόμενη εβδομάδα. Χθες η μάρτυρας προσπάθησε να δείξει ότι δεν ερευνούσε για πολιτικά πρόσωπα. Όμως ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας τής θύμισε ότι στην αίτηση δικαστικής συνδρομής που είχε αποστείλει ρητά ζητάει στοιχεία και για ευθύνες κυβερνητικών αξιωματούχων. Η Ελ. Ράικου δεν μπόρεσε να εξηγήσει την αντίφαση…

Παραδέχτηκε δύο εμβάσματα

Ακόμη, η Ελ Ράικου παραδέχτηκε τελικά ότι τα δύο εμβάσματα, των 1.000 και 3.000 ευρώ, προς τον σύζυγό της είναι αληθινά, αλλά αμφισβητεί το τρίτο έμβασμα, των 1.000 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να είναι «έργο του Παπαγγελόπουλου», χωρίς όμως να μπορεί να το στοιχειοθετήσει. Ρωτήθηκε εάν θα συναινούσε σε άνοιγμα των λογαριασμών της και αντέτεινε ότι δεν είναι η ίδια κατηγορούμενη για να ελεγχθεί.

Σημειώνεται ότι η Ελ. Ράικου αναφέρθηκε σε ζημία που υπέστη, κατά τη γνώμη της, το Δημόσιο από τις ενέργειες του Δ. Παπαγγελόπουλου, έτσι ώστε να μπορεί η πλειοψηφία να στοιχειοθετήσει κατηγορία προς τον πρ. αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Η Ελ. Ράικου παραδέχτηκε ότι στην επιστολή παραίτησής της στις 23-3-2017 δεν ανέφερε τίποτα για Παπαγγελόπουλο και Ρασπούτιν. Ισχυρίστηκε όμως ότι τον εννοούσε με τη φράση «κρατικούς αξιωματούχους». Ο Σπ. Λάππας τής επεσήμανε με νόημα ότι στην επιστολή της αναφέρεται σε «κρατικούς αξιωματούχους και οικονομικά συμφέρονται στο χώρο του φαρμάκου».

Η Ελ. Ράικου κατέθεσε ότι θεωρεί το σκάνδαλο Novartis την κορωνίδα της διαφθοράς και ότι όσο ήταν εισαγγελέας Διαφθοράς είχε βρει εμβάσματα 118 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούσαν και φυσικά πρόσωπα και εταιρείες (διαφημιστικές και επικοινωνίας).

Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί