Πέταξαν κροτίδα στο σπίτι διαιτητή

Το τμήμα αντιμετώπισης αθλητικής βίας της Ασφάλειας Αττικής διενεργεί προανάκριση για επίθεση που σημειώθηκε στη 1 τα ξημερώματα της Δευτέρας σε πολυκατοικία όπου διαμένει ένας εκ των διαιτητών του ποδοσφαιρικού αγώνα Βόλος ΝΠΣ- Ολυμπιακός Πειραιώς, ο οποίος διεξήχθη χθες το απόγευμα.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία άγνωστοι έσπασαν το τζάμι της εισόδου της πολυκατοικίας στην περιοχή Ζωγράφου και πέταξαν στο εσωτερικό μια κροτίδα. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή (πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ).

Oι διαιτητές αποφάσισαν αποχή από την 17η αγωνιστική

Οι διαιτητές της Super League 1, με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη και ύστερα από τις νέες δηλώσεις εναντίον τους μετά τον αγώνα Βόλος – Ολυμπιακός, αποφάσισαν να αρχίσουν αποχή από τη δράση από την 17η κι όχι από την 18η αγωνιστική, όπως είχαν ανακοινώσει αρχικά, το οποίο σημαίνει πως βρίσκεται στον “αέρα” το ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αλλά κι εκείνο του Άρη με τον ΠΑΟΚ στο “Κλ. Βικελίδης”.

Η δήλωση Μαρινάκη και το αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Θυμίζουμε ότι, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, αμέσως μετά την ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον Βόλο προχώρησε σε μία «σκληρή» δήλωση, χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς για Σαββίδη, Καλπαζίδη, Πανόπουλο και Μπέο. Ο διοικητικός ηγέτης των Πειραιωτών, μάλιστα, απείλησε ότι η ομάδα του «δεν θα συμμετέχει πια σε αυτή την κωμωδία ούτε θα τη χρηματοδοτεί με τα όσα πληρώνει στην ΕΠΟ», αν δεν γίνουν άμεσα αλλαγές σε πρόσωπα από την UEFA.

Παράλληλα, το μεσημέρι της Δευτέρας, η ΠΑΕ Ολυμπιακός έστειλε επιστολή προς την ΚΕΔ στην οποία ζητάει την άμεση δημοσιοποίηση των ηχοχραφημένων διαλόγων μεταξύ των διαιτητών του αγώνα. Εάν δεν γίνει αυτό σύμφωνα πάντα με τους «ερυθρόλευκους» η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα προχωρήσει σε μηνύσεις.

Αναλυτικά η δήλωση Μαρινάκη:

Πλέον το ποτήρι της αδικίας, της αλητείας και της βρωμιάς του ελληνικού ποδοσφαίρου ξεχείλισε. Δεν θα είμαι πλέον θεατής ούτε εγώ ούτε οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Τα ποδοσφαιρικά «περιττώματα» που πρωταγωνιστούν, τύπου Σαββίδη, Καλπαζίδη, Πανόπουλου, Μπέου και οι άνθρωποί τους που δεν τηρούν καμία νομιμότητα όπως ο Γραμμένος, ο Περέιρα και ο υπόλοιπος θίασός τους.

Ο Ολυμπιακός δεν θα συμμετέχει πια σε αυτή την κωμωδία ούτε θα τη χρηματοδοτεί με τα όσα πληρώνει στην ΕΠΟ, αν δεν γίνουν ΑΜΕΣΑ από την UEFA αλλαγές σε πρόσωπα. Ήρθε η ώρα οι υπεύθυνοι, αυτά τα ποδοσφαιρικά «περιττώματα» να τα «φάνε» αν θέλουν να υπάρξει συνέχεια.

Από την πλευρά του, ο Βόλος εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας έκανε αναφορά σε δύο αγώνες που στο παρελθόν έγιναν “κλοπές υπέρ του Ολυμπιακού και έχουν κρίνει τίτλους”, αλλά και “δύο φετινούς αγώνες όπου ο Ολυμπιακός έχει ευνοηθεί σκανδαλωδώς και έχει κερδίσει βαθμούς που δεν άξιζε”. Ανέφερε, ακόμα, ότι είναι θετικός στην επανάληψη του αγώνα που έγινε χθες στο Πανθεσσαλικό και ολοκληρώθηκε 0-0 με την προϋπόθεση “να επαναληφθούν οι αγώνες όπου τα διαιτητικά «εγκλήματα» ευνόησαν τον Ολυμπιακό και μάλιστα κάποια από αυτά του χάρισαν τίτλους”.

Η απάντηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Αιχμηρή απάντηση-ανακοίνωση στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, εξέδωσε και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυροι» τοποθετήθηκαν, μέσω της επίσημης σελίδας τους στο διαδίκτυο, τονίζοντας πως ο επικεφαλής του Ολυμπιακού «είναι ο τελευταίος που δικαιούται να μιλά».

Το επεισόδιο Μπέου –  Καραπαπά

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στον Βόλο, έλαβε χώρα επεισόδιο με πρωταγωνιστές τον παράγοντα του Ολυμπιακού Κώστα Καραπαπά και τον δήμαρχο του Βόλου, Αχιλλέα Μπέος. Ο δήμαρχος του Βόλου, που είχε δηλωθεί στο φύλλο αγώνα ως διερμηνέας, ανέφερε μετά το ματς γιατί συνέβη αυτό, ενώ ζήτησε συγγνώμη για ό,τι έγινε, θέλοντας να εξηγήσει γιατί αντέδρασε έτσι.

Μεταξύ άλλων δήλωσε: “Ο λόγος που ήμουν στο φύλλο αγώνος, γιατί πολλοί μπορεί να μην το ξέρουν, μιλάω πέντε γλώσσες. Μου ζητήθηκε να γίνω διερμηνέας και να κάνω πιθανό explain, μετάφραση. Δεν καθόμουν στον πάγκο αν παρατηρήσατε. Πήγα γιατί μου ζητήθηκε, ως διερμηνέας, να πω αυτά που πρέπει να πω στην ομιλία του προπονητή. Εκτός από γαλλικά που το ξέρουν όλοι, μιλάω αγγλικά και ισπανικά. Δεν έχω βγάλει πανεπιστήμιο, αλλά ξέρω να μιλάω. Μίλησα και έφυγα. Στον πάγκο δεν κάθισα.

Όμως θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο και από την οικογενειά μου για την εικόνα που παρουσιάστηκε σε μια επίθεση του κ. Καραπαπά απέναντι στο διαιτητικό τρίο. Αντέδρασα ως δήμαρχος γιατί δεν μπορεί ο κ. Καραπαπάς να μπαίνει σε όλα τα γήπεδα, να βρίζει και να μην του μιλάει κανένας. Ετσιθελικά μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και αυτό πρέπει να σταματήσει. Είναι ντροπή. Αντέδρασα”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί