Κρήτη: Στη φυλακή οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση διακίνησης μεταναστών

Το δρόμο για τις φυλακές μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης πήραν οι δυο άνδρες που κατηγορούνται για διακίνηση παράνομων μεταναστών.

Την υπόθεση εξάρθρωσε την Τετάρτη το πρωί το Λιμενικό Χανίων κατά την άφιξη του πλοίου της γραμμής στη Σούδα από τον Πειραιά.

Σήμερα, και αφού χθες είχαν πάρει προθεσμία για να απολογηθούν, πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελέα ένας 56χρονος Χανιώτης και ένας 27χρονος Μαροκινός, αμφότεροι κατηγορούμενοι για κατά συναυτουργία διευκόλυνση διακίνησης παράνομων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Ο Μαροκινός ήταν ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος με το οποίο μεταφέρονταν οι αλλοδαποί σε σπίτι κοντά στις Λουσακιές Κισσάμου, ενώ ο Χανιώτης φέρεται να εξασφάλισε την ανωτέρω οικία προκειμένου χρησιμοποιηθεί ως κατάλυμα παράνομα διαμενόντων αλλοδαπών στη χώρα με σκοπό την μεταγενέστερη προώθησή τους σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Χανιώτης δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για παράνομους μετανάστες, ενώ ο Μαροκινός δήλωσε αθώος για όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται (εκτός της διακίνησης και για κλοπή οχήματος όπως και απόπειρα πρόκλησης βλάβης-αντίστασης κατά της αρχής).

Φαίνεται όμως ότι δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα και έτσι οδηγήθηκαν στα κρατητήρια, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η υπόθεση έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι της Σούδας κατά την άφιξη του πλοίου της γραμμής από Πειραιά. Άνδρες του Λιμενικού κατόπιν πληροφοριών από Γραφείο Ασφάλειας Κ.Λ. Ραφήνας και υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων εντόπισαν μια ομάδα αλλοδαπών να κατεβαίνει από το πλοίο και αφού τους παρακολούθησαν για λίγο τους είδαν να επιβιβάζονται σε ένα όχημα το οποίο επίσης είχε βγει από το ίδιο πλοίο, και να φεύγουν με κατεύθυνση τα Χανιά.

Οι Λιμενικοί επιχείρησαν να σταματήσουν το ύποπτο όχημα για έλεγχο, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει, ενώ δεν δίστασε μάλιστα να αποπειραθεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες στα λιμενικά όργανα. Ακολούθησε καταδίωξη με τους Λιμενικούς τελικά να ακινητοποιούν το όχημα επί της Λεωφόρου Σούδας.

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ήταν παράνομοι αλλοδαποί, Κούρδοι από Ιράν και Ιράκ, ενώ από τις έρευνες και την προανάκριση προέκυψε ότι στο κύκλωμα εμπλέκεται και ένας 56χρονος Χανιώτης ο οποίος επίσης συνελήφθη από τις αρχές.

Συνολικά συνελήφθησαν 12 άτομα, εκ των οποίων οι 10 είναι παράνομοι μετανάστες.

eparxies

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί