«Ο βιαστής είσαι εσύ»: Στη βουλή της Τουρκίας ο παγκόσμιος ύμνος κατά της βίας εναντίον των γυναικών

Το viral τραγούδι των «Las Tesis» από τη Χιλή, «έφτασε» μέχρι την Βουλή της Τουρκίας.

Σε παρέμβασή τους στη συνεδρίαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, ομάδα γυναικών βουλευτών τραγούδησε το «The rapist is you», προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις γυναικοκτονίες στη χώρα τους.

Οι γυναίκες του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, χτυπώντας τα χέρια τους στα έδρανά τους στο ρυθμό του «Ο βιαστής είσαι εσύ», τραγούδησαν την τουρκική εκδοχή του που περιλαμβάνει στίχους όπως «Εσύ είσαι ο βιαστής, εσύ είσαι ο δολοφόνος. Αστυνομικοί, δικαστές και πρόεδρος».

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, οι βουλευτές σηκώθηκαν όρθιες κρατώντας στα χέρια τους περίπου 20 φωτογραφίες με θύματα γυναικοκτονιών, με το ανδροκρατούμενο τουρκικό κοινοβούλιο να παρακολουθεί τη διαμαρτυρία.

Να υπενθυμίσουμε ότι λίγες ημέρες πριν ανάλογη δράση πραγματοποιήθηκε και στο Ηράκλειο, όπου γυναίκες συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο για να πουν ένα δυνατό όχι στο φαινόμενο των βιασμών και της γυναικοκτονίας ένα φαινόμενο που παρουσιάζει αυξητικές τάσεις τόσο στο εξωτερικό, όσο και στη χώρα μας.

Δείτε: «Ο βιαστής είσαι εσύ!»: Γυναίκες στο Ηράκλειο κατά των βιασμών και της γυναικοκτονίας (Βίντεο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί