Η “κλεμμένη ιδέα”, οι απειλές και το… “αφεντικόπουλο που δε συνεργάζεται με γυναίκες”!

Μια δίκη του άλλοτε πράσινου κι άλλοτε γαλάζιου πολιτευτή, συνεργάτη του Στ. Αρναουτάκη, Νεκτάριου Σερμάκη, που διοργανώνει ιδιωτικές δραστηριότητες με χρήμα από την περιφέρεια και άλλους δημόσιους φορείς

Για τις δραστηριότητες του Νεκτάριου Σερμάκη, επιχειρηματία, ποιητή, δημοσιογράφου, πολιτευτή, κα, άλλοτε περιφερειακού συμβούλου και κάποτε συμβούλου του νυν περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, λίγο ως πολύ γνωρίζετε. Ότι δηλαδή στην ουσία, με προκλητικά ποσά πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ κάθε μερικούς μήνες και απευθείας αναθέσεις από τον ίδιο τον περιφερειάρχη, ο κ. Σερμάκης, άλλοτε γαλάζιος και άλλοτε πράσινος πολιτευτής, οργανώνει εκθέσεις με τον γενικό τίτλο “Κρήτη η μεγάλη συνάντηση”. Και μάλιστα, εκτός από την περιφέρεια που δίνει τα “μεγάλα πακέτα”, και πολλοί άλλοι δημόσιοι, δημοτικοί και κοινωνικοί φορείς τον χρηματοδοτούν στις ιδιωτικές του δραστηριότητες.

Δείτε: Πώς ο περιφερειάρχης Κρήτης χρηματοδοτεί προκλητικά και με απευθείας αναθέσεις την ιδιωτική δράση συμβούλου του! (εγγραφα)

Σας έχω νέα, όμως, για τον κ. Σερμάκη, καθώς σήμερα εκδικάστηκε στο Ηράκλειο προσφυγή επιχειρηματία, πρώην συνεργάτη του, που ζητά να καταβάλλει ο κ. Σερμάκης οφειλές απλήρωτες εδώ και χρόνια. Το θέμα δεν είναι όμως οι οφειλές, αλλά ότι – όπως με ενημερώνουν άνθρωποι που με… ανοικτό το στόμα παρακολούθησαν τη δίκη και τα… “παρατράγουδα”- ο κ. Σερμάκης έδειξε και δημόσια μια αμετροέπεια και συμπεριφορά του “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;’, αναγκάζοντας μάλιστα παράγοντες της δίκης να παρατηρήσουν στη διάρκεια της διαδικασίας ότι από έναν έστω στο παρελθόν αιρετό “και μάλιστα Κρητικό”, περίμεναν περισσότερα…

Κι επειδή έχει ενδιαφέρον για όλη την παρουσία του στο “σύστημα” των εκθέσεων (με δημόσιες πάντα χρηματοδοτήσεις…) να σας πληροφορήσω ότι στη δίκη ο κ. Σερμάκης δέχτηκε κατηγορίες ότι έκλεψε την ιδέα της οργάνωσης της έκθεσης “Κρήτη η μεγάλη συνάντηση” από την αντίδικο και πρώην συνεργάτη του, Κλειώ Αγγουράκη, που όπως αναφέρθηκε, έχει εμπειρία περίπου 15 ετών στις εκθέσεις, είναι από την Κρήτη αλλά δραστηριοποιείται στην Αθήνα, κι όταν θέλησε να κάνει τις εκθέσεις για την Κρήτη, πρότεινε στον κ. Σερμάκη να συνεργαστούν, όπως και έγινε στην πρώτη έκθεση τον Μάιο του 2013.

Στη συνέχεια, ο άλλοτε περιφερειακός σύμβουλος – αναφέρθηκε στο δικαστήριο- πήρε την ιδέα και τα μπογαλάκια του και προχώρησε μόνος του, δηλώνοντας ότι ο ίδιος είναι… “αφεντικόπουλο” και δεν κάνει συνεταιρισμούς με γυναίκες!

Ακούστηκαν και άλλα, όπως ότι τους μάρτυρες της άλλης πλευράς τους πλησίασε και προσπάθησε να τους επηρεάσει, με sms και άλλους τρόπους! Για προσπάθεια απειλών μάλιστα έκαναν λόγο οι αντίδικοί του!

Το αποκορύφωμα ήταν όταν ο κ. Σερμάκης – σα να ήταν σε κάποια πολιτική σύσκεψη ή εκφωνούσε πολιτική ομιλία- ξέφυγε αρκετές φορές και η στάση του εκλήφθηκε από το δικαστήριο ως παραβίαση και του νόμου. Μάλιστα για το λόγο αυτό η πρόεδρος διέταξε να οδηγηθεί εκτός δικαστικής αίθουσας από τους αστυνομικούς!

Και στο τέλος απείλησε τους αντίδικους ότι “θα τους περιμένει κάτω”, αναγκάζοντάς τους να φύγουν από τ χώρο με αστυνομικό!

Αυτά τα ωραία συνέβησαν σήμερα στο Ηράκλειο…

Να χαιρόμαστε τους παράγοντές μας…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί