«Καίει» τον Λοβέρδο η πρώην γραμματέας του Φρουζή στην προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο: «Ο Φρουζής με απειλούσε να μην μιλήσω»

«Στάχτη» έκανε η πρώην γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή κατά την κατάθεση της στην Προανακριτική Επιτροπή, τους ισχυρισμούς του Ανδρέα Λοβέρδου περί μιας και μόνο συνάντησης στα… γρήγορα με τον πρωταγωνιστή του σκανδάλου Novartis.

Ο διωκόμενος για κακουργηματική δωροληψία άνω των 200.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση, πρώην υπουργός Υγείας έχει ισχυριστεί πολλάκις πως έχει συναντήσει μια και μόνο φορά τον Κ. Φρουζη και αυτό «φευγαλέα» στο προαύλιο του υπουργείου Υγείας, όπου είχαν μια σύντομη χειραψία.

Ωστόσο, η πρώην γραμματέας του πρωταγωνιστή του σκανδάλου Novartis, Μ. Μαραγγελη, κατέθεσε στην Επιτροπή πως η ίδια είχε κλείσει ραντεβού με τον Αν. Λοβέρδο και πως οι συναντήσεις τους ήταν σίγουρα πάνω από μια. Γεγονός που ισχύει και για τον κεντρικό τραπεζίτη, Γ. Στουρνάρα.

Να σημειωθεί πω,ς όταν η Μ. Μαραγγέλη ρωτήθηκε από τον Θ. Πλεύρη για το αν υπέπεσε στην αντίληψή της δωροδοκία του Αν. Λοβέρδου, η ίδια απάντησε «όχι». Ίδια ήταν η απάντησή της στο αντίστοιχο ερώτημα του εισηγητή της συμπολίτευσης για τους Αδ. Γεωργιάδη, Δ. Αβραμόπουλο και Αν. Λυκουρέντζο. 

«Ο Φρουζής μου ζήτησε χαμηλόφωνα να κλείσω ραντεβού και με Σαμαρά»

Αποκαλυπτική φέρεται να ήταν η πρώην γραμματέας του Mr Novartis και για τα ραντεβού που έκλεινε με τον τότε πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά. Συγκεκριμένα, φέρεται να δήλωσε πως ενώπιον της Επιτροπής ότι κανόνισε ραντεβού μεταξύ Φρουζή – Σαμαρά μετά από «χαμηλόφωνο» αίτημα του προϊσταμένου της. «Το ραντεβού έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου» φέρεται να είπε η μάρτυρας, διευκρινίζοντας πως δεν θυμάται την ημερομηνία.

Τόνισε δε ότι δεν έχει δει βαλίτσα με χρήματα που να έφυγαν με προορισμό τον Αντ. Σαμαρά. Να σημειωθεί ότι μετά από ερώτημα και πάλι του Θ. Πλεύρη, η Μ. Μαραγγέλη σημείωσε πως ο Φρουζής συνήθιζε να κρατά μια μαύρη βαλίτσα με ροδάκια τύπου samsonite.

Υπενθυμίζεται πως ο Αντ. Σαμαράς έχει υποστηρίξει δημοσίως ότι έχει συναντήσει θεσμικά δύο φορές τον Κ. Φρουζή. Τη μία παρουσία δώδεκα στελεχών πολυεθνικών και τριών υπουργών της κυβέρνησής του, ενώ η δεύτερη διεξήχθη κατά την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στο Χίλτον σε εκδήλωση του ελληνογερμανικού επιμελητηρίου. Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην πρωθυπουργός είχε αρνηθεί ότι υπήρχαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις του με τον πρωταγωνιστή του Novartis – Gate.

M. Μαραγγελη: Είχε συναντήσεις με Ανδρέα Λοβέρδο, δεν θυμάμαι πόσες φορές σίγουρα πάνω από μία. Θυμάμαι ότι μου έλεγε να κλείσω τα ραντεβού, το ίδιο και με Στουρνάρα, εγώ κανόνιζα τα ραντεβού.

Έκλεισε ραντεβού και με τον τότε πρωθυπουργό. Ο Φρουζής μου είχε ζητήσει χαμηλόφωνα να το κάνω Το ραντεβού έγινε στο Μαξίμου, δεν θυμάμαι πότε.

Θ. Πλέυρης: Βαλίτσες είδατε;

M. Μαραγγελη: Όπως σας είπα ο Φρουζής πάντα είχε μαζί του μία τροχήλατη τσάντα, μία μαύρη Samsonite με ροδάκια. Αυτή κρατούσε πάντα.

Στην ερώτηση αν ήταν μία κλασσική Samsonite απάντησε ότι δεν ήταν κλασική.

M. Μαραγγελη: Ακούγαμε ότι η εταιρεία πήγαινε καλά και το 2010 «πέταγε».

Ερώτηση: Kαι μετά;

Απάντηση: Τέλεια, το βλέπαμε στα μπόνους ακόμα και εμείς οι γραμματείς Το Σεπτέμβρη του 2018 έφυγα από την εταιρεία. Αναίτια έλυσε τη σύμβαση. Είμαστε σε δικαστική διαμάχη

Έγινε έλεγχος από τη Novartis σε βάρος του Φρουζή για τα ακριβά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε, κάθε 15 μέρες άλλαζε αυτοκίνητο. Όταν έγινε ο έλεγχος μου ζήτησε να πάρω μια Πόρσε στο σπίτι και αρνήθηκα.

Ερώτηση, Συνάντησε τον κ. Γεωργιάδη;

Απάντηση: Ναι. Εγώ τον είδα στον Σύνδεσμο Φαρμακοβιομηχάνων, όπου ήθελε ο Φρουζής να τον συστήσει στο ΔΣ

Ερώτηση, Αυτή η συνάντηση έγινε σε κοπή πίτας

Απάντηση: Δεν θυμάμαι αν ήταν και σε κοπή πίτας

Ο κ. Φρουζής εκδιώχθηκε το 2015, δεν αποχώρησε από τη Novartis για εσωτερικές ατασθαλίες. Ξέρω γιατί συνέτασσα τα κείμενα. Από το 2015 δεχόμουν ατέλειωτες απειλές.

«Ο Φρουζής με απειλούσε για να μην μιλήσω»

Στις 24/09/2015 όταν αποχώρησε γιατί βρέθηκαν ατασθαλίες δέχθηκα ένα μήνυμα από το κινητό του, το έχω ήδη καταθέσει. Χρησιμοποιεί ως όχημα το γιό του Δημήτρη, με απειλούσε για να μην μιλήσω για τις εσωτερικές ατασθαλίες

Θ. Πλεύρης: Δημοσιεύματα σας παρουσιάζουν ως προστατευόμενο μάρτυρα

Απάντηση: Δεν σχολιάζω τα δημοσιεύματα

Θ. Πλεύρης: Γιατί δεν προσφύγατε εναντίον τους;

Απάντηση: Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να μπω σε τέτοια διαδικασία

Δεν έχω δεχθεί καμία πίεση από εισαγγελείς

Σπ. Λάππας: Ξέρετε για πιέσεις από εισαγγελείς και Παπαγγελόπουλο;

Απάντηση: Όχι

Σπ. Λάππας: Γνωρίζετε τον Παπαγγελόπουλο;

Απάντηση: Όχι

«Ο Φρουζής είχε φιλικές σχέσεις με πολιτικούς»

Είχε φιλικές σχέσεις με πολιτικούς, τον Στουρνάρα τον αποκαλούσε Γιάννη, για τον Σαμαρά μου είχε ζητήσει να δακτυλογραφήσω ιδιωτικού τύπου επιστολή.

Συναντούσε τον Πτωχό στο Μαξίμου για τα θέματα της Novartis, οι συναντήσεις γίνονταν για την υποστήριξη των συμφερόντων της εταιρείας

Με πληροφορίες από Documentonews.gr, Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί