Ανήθικα πολιτικά παιχνίδια: Τα γαλάζια “Ελληνικά Hoaxes” διαδίδουν fake news για το Candiadoc

Να και πάλι τα γνωστά “Ελληνικά Hoaxes”, η ομάδα που αυτοανακηρύχτηκε “χωροφύλακας του διαδικτύου” και εδώ και καιρό πήρε φόρα υπέρ της ΝΔ! Αυτή τη φορά κατήγγειλε το Candiadoc, το tvxs και μερικές ακόμα ηλεκτρονικές σελίδες για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”, με αφορμή το κόψιμο της χρηματοδότησης, στην ουσία το κόψιμο του νέου ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου “AGORA II”!

Δείτε: Με εισήγηση Ζούλα, η ΕΡΤ κόβει την παραγωγή του Γ. Αυγερόπουλου

«Οργανισμοί όπως η ΕΡΤ θα πρέπει να σέβονται την υπογραφή τους»: Τι απαντά ο Γ. Αυγερόπουλος στην ΕΡΤ

Δείτε τη σχετική αναφορά

Τι κάνει δηλαδή η ομάδα που έχει προκαλέσει το τελευταίο διάστημα με τη στήριξη στη ΝΔ; Ενώ ο ίδιος ο δημοσιογράφος καταγγέλλει με ανάρτησή του την αθέτηση της συμφωνίας από πλευράς ΕΡΤ με την άρση της χρηματοδότησης στο ντοκιμαντέρ, τα “Ελληνικά Hoaxes” υιοθετούν την ανακοίνωση του προέδρου της ΕΡΤ Κ. Ζούλα περί fake news σε σχέση με την είδηση. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά “ερμηνεύουν” εντελώς αυθαίρετα την ανάρτηση του δημοσιογράφου, υποστηρίζοντας ότι κι ο ίδιος “διαψεύδει” το “κόψιμο”!

Φυσικά ο κ. Αυγερόπουλος κάθε άλλο παρά διαψεύδει, καθώς σημειώνει ότι του προτάθηκε, αν υπάρξει χρηματοδότηση, να έχει η ΕΡΤ για πάντα τα δικαιώματα, κι αφού δεν το δέχτηκε, αντί χρηματοδότησης στη διεθνή συμπαραγωγή, όπως είχε συμφωνηθεί και αποφασιστεί, να αγοράσει η ΕΡΤ απλώς να αγοράσουν δικαιώματα προβολής του ντοκιμαντέρ. Και στις περιπτώσεις, δηλαδή, έγιναν προτάσεις από την ΕΡΤ, για να απορριφθούν!

Γράφει σχετικά ο Γ. Αυγερόπουλος:

“Καλόπιστα λοιπόν θέλω να πιστεύω ότι αυτό που συνέβη, ήταν ένας λάθος χειρισμός εξαιτίας έλλειψης εμπειρίας της νέας διοίκησης στις διεθνείς συμπαραγωγές. Ίσως να θεωρούν ότι «σύρθηκαν» από τους προηγούμενους, μπορεί να νιώθουν αμηχανία για αυτό. Δεν ξέρω. Αυτό όμως που ξέρω είναι πως όταν αλλάζει η κυβέρνηση και αλλάζουν οι διοικήσεις – που κατά την γνώμη μου είναι τριτοκοσμικό – θα πρέπει να υπάρχει συνέχεια. Οργανισμοί όπως η ΕΡΤ θα πρέπει να σέβονται την υπογραφή τους. Κάθε άλλη τακτική είναι αντιεπαγγελματική και αντιπαραγωγική.

«Ήταν μια πρόφαση», είπαν οι πιο καχύποπτοι από τους φίλους μου. Είναι γνωστό πως στις διαπραγματεύσεις μία καλή μέθοδος είναι να προτείνεις κάτι στον άλλο που δεν μπορεί να το δεχθεί έτσι ώστε να το απορρίψει ο ίδιος και εσύ να βγεις από την δύσκολη θέση. Είναι το κλασσικό «εγώ του πρότεινα, εκείνος δεν ήθελε». Το αν ισχύει κάτι τέτοιο ή όχι – όπως είπα θέλω να πιστεύω ότι δεν ισχύει – θα φανεί από την νέα συνάντηση που θα γίνει σύντομα όπου θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του AGORA II.

Ενώ φυσικά, πέρα από τη δήλωση Αυγερόπουλου, είναι γνωστό ότι υπάρχει στη “Διαύγεια” και η απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ , που τα λέει όλα.

Κι όμως τα “Ελληνικά Hoaxes” έρχονται να παίξουν τα δικά τους πολιτικά παιχνίδια, να διασπείρουν fake news και να κατηγορήσουν με ανήθικο τρόπο το Candiadoc και άλλα μέσα, πατώντας πάνω σε πραγματικά ψευδείς ειδήσεις που τα ίδια υιοθέτησαν…

Η ομάδα από τα “Ελληνικά Hoaxes” θα έχει τους λόγους της που κάνει κάτι τόσο ανήθικο…

Άλλωστε η είδηση και η αλήθεια της είναι μια πραγματικότητα τόσο γνωστή στους χρήστες του διαδικτύου, ώστε στη σελίδα της ομάδας στο facebook οι ίδιοι οι χρήστες αντιδρούν με έντονο τρόπο για τα fake news που τα “Ελληνικά Hoaxes” διέδωσαν σε βάρος μέσων ενημέρωσης, ανάμεσα στα οποία το Candiadoc.

Διαβάστε:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί