Στο συλλαλητήριο της επετείου του Πολυτεχνείου και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου

Στο συλλαλητήριο της επετείου του Πολυτεχνείου συμμετέχει και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, όπως γνωστοποιεί σε κάλεσμά της.

Αναλυτικά, το κάλεσμα:

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου τιμώντας την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου καλούν όλους τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και στον ταξικό, αγωνιστικό, αντιιμπεριαλιστικό εορτασμό της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, δίνουμε απάντηση στο δόγμα “Νόμος και Τάξη”, στον εντεινόμενο αυταρχισμό και την καταστολή, δίνουμε συνέχεια και προοπτική στις αγωνιστικές παραδόσεις και παρακαταθήκες, του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Ο αταλάντευτος και διαρκής αγώνα ενάντια στη φασιστική, αμερικανοΝΑΤΟική δικτατορία, η αλύγιστη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στα βασανιστήρια και στις εξορίες, αποτελούν οδηγό και εμπνέουν τα σημερινά αγωνιστικά βήματα μας.

«46 χρόνια μετά, τα συνθήματα “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία”, “Έξω αι ΗΠΑ”, “Έξω το ΝΑΤΟ” εξακολουθούν να παραμένουν αδικαίωτα και ζωντανά στη μνήμη και τη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου που αποτέλεσε την αρχή του τέλους της χούντας διέψευσε όσους τότε υποστήριζαν ότι η «Χούντα είναι πανίσχυρη».

Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος. Ο λαός όταν παλεύει μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω».

Σήμερα τα συνθήματα του Πολυτεχνείου βρίσκουν την έκφρασή τους στους καθημερινούς αγώνες των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών ανθρώπων και της νεολαίας, για σύγχρονα δικαιώματα στην εργασία, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στον Πολιτισμό, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στη φτώχεια και την προσφυγιά.

Αντίθετες με το διαχρονικό μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος με τον Στρατηγικό Διάλογο μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ και την υπογραφή της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας για τις βάσεις. Η κυβέρνηση της ΝΔ, πάνω στο έδαφος που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα, βάθυνε ακόμα πιο πολύ την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ σε βάρος άλλων λαών.

Ταυτόχρονα εξωραΐζουν τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, κάνοντας λόγο για “κοινές αξίες”, προσβάλλοντας την ιστορική μνήμη, τις θυσίες και τους αγώνες του λαού μας.

Τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας.
Οργανώνουμε νέους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.
Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 11:00 πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί