Μεγάλες καταστροφές σε θερμοκήπια στα Χανιά (βίντεο & φωτό)

Σε απόγνωση για τρίτη φορά μέσα σε λίγες ημέρες βρίσκονται οι παραγωγοί της Κουντούρας στο δήμο Καντάνου-Σελίνου που είδαν τις θερμοκηπιακές τους εγκαταστάσεις να καταστρέφονται

Όσες είχαν γλιτώσει από το σίφωνα της περασμένης Παρασκευής και από την ισχυρή βροχόπτωση της Κυριακής καταστράφηκαν μετά την χθεσινή νέα επίσκεψη των ανεμοστρόβιλων, αλλά και την έντονη χαλαζόπτωση.

Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική, ενώ όπως δήλωσε το πρωί στο Γαύδος Fm ο πρόεδρος της ομάδας Παραγωγών Κηπευτικών Κουντούρας και πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου του Δήμου Καντάνου Σελίνου, Γιώργος Χαλκιάς, περισσότερα από 200 στρέμματα έχουν ισοπεδωθεί  ή έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές. Μάλιστα όλες οι καλλιέργειες βρίσκονταν παραγωγική περίοδο με αποτέλεσμα η πανωλεθρία να αποδεικνύεται ολοκληρωτική.

Οι οικονομική ζημιά είναι ανυπολόγιστη με τους παραγωγούς αν βρίσκονται σε απόγνωση.

Την περιοχή θα επισκεφτούν σε λίγη ώρα από τώρα ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ.Καλογερής.

Δείτε τις σκληρές εικόνες που  καταγράφουν το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής

Βρίσκομαι σε απόγνωση, έχω καταστραφεί, δεν μου έμεινε τίποτα! Σε απόγνωση παραγωγός στην Κουντούρα

Είδε το βιός του να καταστρέφεται… Μάζεψε τα “κομμάτια” του, σηκώθηκε ξανάστησε το θερμοκήπιο του στην Κουντούρα αλλά και πάλι, τα όνειρα του,μαζί με τις εγκαταστάσεις του θερμοκηπίου του, έγιναν θρύψαλα…

Ο λόγος για τον παραγωγό Ζαχαρία Σαρικάκη, ο οποίος υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή στην υπερσύγχρονη θερμοκηπιακή του μονάδα, από το πέρασμα της “Βικτώριας”.

Το ύψος της ζημιάς, ξεπερνάει τις 300.000 καθώς από την έντονη χαλαζόπτωση, καταστράφηκαν πλήρως οι υαλοπίνακες του θερμοκηπίου. Για την παραγωγή ούτε λόγος, προφανώς και πήγε στράφι…

Σε πρώτη φάση, όπως ο ίδιος λέει στο eparxies.gr “ο ΕΛΓΑ δεν τον αποζημίωσε διότι δεν είχε καταστραφεί 100%“. Σήμερα  δυστυχώς, ο κ. Σαρικάκης βρίσκεται και πάλι στο ίδιο έργο θεατής, μετά από την τεράστια ζημιά που υπέστη.

Έχοντας χάσει πλέον κάθε ελπίδα και αδυνατώντας να στήσει την επιχείριση του – για μια ακόμη φορά από την αρχή – απευθύνει έκκληση για βοήθεια.

eparxies.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί