Ιράκ: Πολιτική συμφωνία για τερματισμό των διαδηλώσεων «με κάθε μέσο»

Τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν και σήμερα στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συνεχίζονται στη Βαγδάτη. Μετά τις νέες βιαιοπραγίες αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότιοι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις του Ιράκ συμφώνησαν να βάλουν τέλος «με κάθε μέσο» στις διαδηλώσεις.

Ο πρωθυπουργός Αντέλ Αμπντέλ Μάχντι, ο οποίος βρισκόταν προηγουμένως στο εδώλιο του κατηγορουμένου, φαίνεται πως έχει πλέον τη συναίνεση των κομμάτων και των πολιτικών. Αυτοί που τον έσπρωχναν προηγουμένως να αποχωρήσει, με πρώτο τον σιίτη ηγέτη Μοκτάντα Σαντρ, έχουν ανακρούσει πρύμναν κυρίως υπό την πίεση του γειτονικού Ιράν και των συμμάχων του στη Βαγδάτη.

Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν από σφαίρες και ένας τρίτος από κάνιστρο δακρυγόνου που τον χτύπησε στο πρόσωπο. Πρόκειται για τα στρατιωτικού τύπου δακρυγόνα που χρησιμοποιούν οι ιρακινές δυνάμεις επιβολής τςη τάξης, με τα οποία στοχεύουν ευθέως στους διαδηλωτές, προκαλώντας τον σίγουρο θάνατό τους. Την ίδια στιγμή δεκάδες διαδηλωτές τραυματίστηκαν από τις δυνάμεις της τάξης, οι οποίες έκαναν χρήση αληθινών πυρών.

Οι δυνάμεις ασφαλείας εκδίωξαν σήμερα τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές από πολλούς από τους καταυλισμούς που έχουν δημιουργήσει στην πλατεία Ταχρίρ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί