Τουρκικό τεθωρακισμένο πάτησε και σκότωσε νεαρό Κούρδο – Οργισμένες αντιδράσεις και κατά Ρώσων

Ο κόσμος στη Δύση μπορεί να έχει την εντύπωση ότι τα πράγματα “ηρέμησαν” στη ΒΔ Συρία μετά την συμφωνία εκεχειρίας και την απόσυρση των Κούρδων ανταρτών στη ζώνη που κατέλαβαν τα στρατεύματα της Τουρκίας, αλλά κάθε άλλο παρά αυτό συμβαίνει.

Οι μάχες ανάμεσα στους Κούρδους και τους αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία καλά κρατούν.

Αλλά και στις περιοχές όπου έχει επιβληθεί η “ειρήνη” και περιπολούν από κοινού ρωσικά και τουρκικά τεθωρακισμένα, επικρατεί μεγάλη ένταση με τους κατοίκους να αντιδρούν στο πέρασμά τους.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, χθες ένα τουρκικό στρατιωτικό όχημα που περιπολούσε με τη ρωσική στρατιωτική αστυνομία πέρασε πάνω από έναν νεαρό άνδρα, σκοτώνοντας τον, σύμφωνα με τις δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας (SDF), οι οποίοι δήλωσαν ότι θεωρούν τη Ρωσία υπεύθυνη για τη «δολοφονία» του ανθρώπου μέσα στη λεγόμενη ασφαλή ζώνη.

Ο Μουσταφά Μπαλί, επικεφαλής του γραφείου Τύπου της SDF, ταυτοποίησε τον νεκρό με το όνομα Sarkhuabun από το χωριό Til Jamal. Τον πάτησε τουρκικό τεθωρακισμένο όχημα που εκτελούσε κοινή περιπολία με Ρώσους κοντά στην Derik, μια πόλη περίπου πέντε χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα στη βορειοανατολική γωνία της Συρίας.

https://twitter.com/RudawEnglish/status/1193110397387247617?ref_src=twsrc%5Etfw

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί