Τρίμηνη παράταση για το Brexit ετοιμάζεται να δώσει η ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να υπογράψει την επέκταση μιας παράτασης για το Brexit που θα έχει διάρκεια μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, που επικαλείται σχετικό σχέδιο συμφωνίας στους κόλπους της Ε.Ε. για το θέμα της βρετανικής εξόδου.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει τη δυνατότητα να αποχωρήσει από την Ε.Ε. πριν από τις 31 Ιανουαρίου, σε περίπτωση που επικυρωθεί νωρίτερα μία συμφωνία. Έτσι, παρά τις αντιρρήσεις που διατύπωσε η γαλλική κυβέρνηση, η Ε.Ε. φαίνεται πως θα ενδώσει στο βρετανικό αίτημα για χορήγηση περαιτέρω παράτασης, με το σχετικό έγγραφο -που κυκλοφόρησε μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών- να εγκρίνεται τη Δευτέρα. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως η περίπτωση εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου χωρίς συμφωνία, είναι ήδη εκτός συζήτησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει προτείνει τη διεξαγωγή εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου, αφού προηγουμένως είχαν αποτύχει οι προσπάθειές του να περάσει τη συμφωνία για το Brexit από τη Βουλή, προκειμένου η χώρα να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου. Η σχετική ψηφοφορία αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν εκφράσει ήδη την πρόθεσή τους είτε να απέχουν από την ψηφοφορία είτε να ψηφίσουν αρνητικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί