Ηγέτες και αξιωματούχοι από όλον τον κόσμο για τον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα πως ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι σκοτώθηκε σε επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη βορειοδυτική Συρία και πως ο θάνατός του αποτελεί μείζον πλήγμα για την τζιχαντιστική οργάνωση. Ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε όταν ανατίναξε το γιλέκο με τα εκρηκτικά που φορούσε, δήλωσε ο Τραμπ σε τηλεοπτική ομιλία του προς το έθνος από τον Λευκό Οίκο.

Δείτε: Νεκρός ο αρχηγός των τζιχαντιστών;

Βίντεο του CNN από την επιχείρηση κατά του επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους- Τραμπ: «Πέθανε σαν σκυλί»

Την είδηση του θανάτου του διαβόητου τρομοκράτη σχολίασαν ηγέτες και αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο.

«Ο θάνατος του αρχηγού της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι αποτελεί ένα σημείο καμπής στον κοινό αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Τουρκία χαιρετίζει την εξέλιξη, επισήμανε επίσης ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον πρόεδρο Τραμπ για το εντυπωσιακό επίτευγμα που οδήγησε στον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους αλ-Μπαγκντάντι. Αντανακλά την κοινή αποφασιστικότητά μας, των Ηνωμένων Πολιτειών και όλων των ελεύθερων χωρών, να πολεμήσουμε εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων και κρατών τρομοκρατών. Το επίτευγμα αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο, αλλά η μάχη είναι ακόμη μπροστά μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπανιαμίν Νετανιάχου.

«Ο θάνατος του Μπαγκντάντι είναι μια σημαντική στιγμή στη μάχη μας εναντίον της τρομοκρατίας, όμως η μαχή εναντίον του κακού, που είναι το Ισλαμικό Κράτος, δεν έχει ακόμη τελειώσει. Θα εργασθούμε με τους εταίρους μας στον συνασπισμό για να βάλουμε ένα τέλος στις φονικές, βάρβαρες δραστηριότητες του μια για πάντα», σχολίασε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί έγραψε στο Twitter: «Μπαγκντάντι: πρόωρη αποχώρηση για έναν τρομοκράτη, αλλά όχι για την οργάνωσή του. Συγχαίρω τους αμερικανούς συμμάχους μας γι’ αυτή την επιχείρηση. Οι σκέψεις μου σήμερα πηγαίνουν σε όλα τα θύματα της τρέλας του Μπαγκντάντι και των εγκληματιών που τον ακολουθούσαν».

Ο Ρώσος υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε, από την πλευρά του πως «Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει αξιόπιστες πληροφορίες για την επιχείρηση αμερικανών στρατιωτών … περί άλλης μιας ‘εξόντωσης’ του πρώην αρχηγού του ΙΚ Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι».

Ο Ιρανός υπουργός Πληροφόρησης Μοχαμάντ Τζαβάντ Αζαρί-Τζαχρομί έγραψε στο Twitter: «Δεν είναι και σπουδαία δουλειά, σκοτώσατε απλώς το δημιούργημά σας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί