Ουκρανία: Αναφορές του Λαβρόφ σε «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου»

Αναφορές στην «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου» χωρίς να προτάξει τo  so called (ούτως καλούμενη), έκανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τις προηγούμενες μέρες, προκειμένου να δικαιολογήσει την Ρωσική παρέμβαση στην Ουκρανία και την απόσχιση – ανακήρυξη της ανεξαρτησίας δυο περιοχών.

Αρχικά στις  21 Φεβρουαρίου, στο Κρεμλίνο στην συνεδρίαση υπό τον Πούτιν του  Συμβουλίου Ασφαλείας, επιχειρηματολογώντας υπέρ της απόφασης για αναγνώριση από την Μόσχα των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

«Единственный конфликт, где одна из сторон отказывается разговаривать с другой, и это полностью поддерживается Западом, — это конфликт на Востоке Украины. Возьмите Кипр: Турецкая Республика Северного Кипра, там идет переговорный процесс, ООН посредничает. Возьмите даже Мали, где сейчас у французов проблемы возникли, — правительство говорит с повстанцами. То же самое в Эфиопии. Белград — Приштина, идет диалог под эгидой Европейского союза, и все стараются помогать»

Στην ομιλία του ο Λαβρόφ είπε:

«Η μόνη σύγκρουση όπου το ένα από τα μέρη αρνείται να μιλήσει με το άλλο, και αυτό υποστηρίζεται πλήρως από τη Δύση, είναι η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία. Πάρτε την Κύπρο: Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, υπάρχει διαπραγματευτική διαδικασία, μεσολαβούν τα Ηνωμένα Έθνη. Πάρτε ακόμη και το Μάλι, όπου οι Γάλλοι έχουν τώρα προβλήματα, η κυβέρνηση μιλάει με τους αντάρτες. Το ίδιο ισχύει και στην Αιθιοπία. Βελιγράδι – Πρίστινα, υπάρχει διάλογος υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλοι προσπαθούν να βοηθήσουν». Δείτε σχετικό  απόσπασμα στο 1:28:25

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί