Παρέμβαση του Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι του πρέσβη της Χιλής

Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας πραγματοποίησαν παρέμβαση στην οικία του πρέσβη της Χιλής στον Λυκαβηττό.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη συμπαράστασης στον λαό της Χιλής που εδώ και 10 μέρες διαμαρτύρεται για τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα.

Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας πέταξαν φέιγ βολάν και αφού διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στη Χιλή και εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά.

Οπως αναφέρει ο Ρουβίκωνας σε ανακοίνωσή που ανήρτησε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου:

«Σε πρόσφατα ιστορικά γεγονότα και στις εξελίξεις, είναι εξόφθαλμες οι ομοιότητες στους τόπους που ονομάζονται Χιλή και Ελλάδα. Από την κατάρρευση δύο φασιστικών δικτατορικών καθεστώτων και την οικονομική εξαθλίωση των κοινωνικών βάσεων των δύο χωρών, στην κατ’ επίφαση εκκαθάριση φασιστικών θυλάκων στο στρατό και στην αστυνομία -που δεν έγινε ποτέ-, έως τα ιστορικά και δυναμικά αναρχικά κινήματα που γεννήθηκαν. Δύο κινήματα που το 2008 στην Ελλάδα και σήμερα στη Χιλή, στάθηκαν οργανωμένα και συντονισμένα γεννημένα από την ίδια την κοινωνία, παλεύοντας για έναν πιο δίκαιο κόσμο. Εμείς με την σειρά μας στεκόμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου Χιλιανού λαού και για αυτό επιλέξαμε σήμερα Κυριακή 27 Οκτωβρίου να παρέμβουμε με τρικάκια στο σπίτι του Πρέσβη της Χιλής, ως ένδειξη υποστήριξης στην ιστορική συγκυρία στη Χιλή».

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί