Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τον Κρητικό Πόλεμο από το Δήμο Ηρακλείου και τη Βικελαία

Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 350 χρόνων, από την Άλωση του Χάνδακα (1669), από τους Οθωμανούς, διοργανώνουν Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Κρητικός Πόλεμος, 1645-1669: Άγνωστες πτυχές»

Το Συνέδριο, που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Κρήτη, μία ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης και θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη των καθηγητών Νικολάου Μ. Παναγιωτάκη, Στυλιανού Αλεξίου και Ελισάβετ Ζαχαριάδου, καθώς και όσων υπηρέτησαν επί σειρά ετών τη Β.Δ.Β., του Εφόρου της Νίκου Γιανναδάκη και του προϊσταμένου του τμήματος Αρχείων, Αντρέα Σαββάκη.

Στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει επίσης και έκθεση (1.11.19 – 20.12.19), με θέμα: «Κρητικός Πόλεμος, 1645-1669: Τεκμήρια ιστορίας».

Υπεύθυνος για την οργάνωση τόσο του Συνεδρίου, όσο και της Έκθεσης, καθώς και του τόμου με Τεκμήρια του Κρητικού Πολέμου που εκδίδεται ειδικά για τη περίσταση, είναι  ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιάννης Μαυρομάτης, με τη συνεργασία της επίκουρης καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Κύπρου Ειρήνης Παπαδάκη και της Δρ. Φιλολογίας Ειρήνης Λυδάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί