Οργή των εργαζόμενων στην καθαριότητα του δήμου Ηρακλείου για τα περί… “ελίτ” του Β. Οικονόμου (βίντεο)

Την οργή των εργαζομένων στην Καθαριότητα του δήμου Ηρακλείου, προκάλεσε η αναφορά του βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, ότι οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα είναι… «ελίτ»! Με ανακοίνωσή του ο συλλόγος Εργαζομένων Καθαριότητας και Εργατοτεχιτών του δήμου Ηρακλείου, χαρακτηρίζει τον κ. Οικονόμου “λαγό της ΝΔ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις” και απαντά με σκληρή γλώσσα στις προκλητικές αναφορές του.

Μάλλον η χθεσινή δεν ήταν η ημέρα του κ. Οικονόμου, αφού λίγο μετά από αυτές τις δηλώσεις έκανε επίσης ένα προκλητικό πέρασμα από τηλεοπτικό πλατό, απειλώντας και υβρίζοντας του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Δείτε επίσης: Ένας περιφερόμενος στα κόμματα… «μαχαλόμαγκας» απειλεί (βίντεο)

Συμμετέχοντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ, χαρακτήρισε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα “ελίτ” και επιτέθηκε σε συνδικαλιστή της ΠΟΕ – ΟΤΑ που τάσσονταν ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις φανερώνοντας ποιο είναι το σχέδιο της Ν.Δ. που έκρυβε προεκλογικά.

Με όχημα τον κοινωνικό αυτοματισμό ο βουλευτής της Ν.Δ. επιτέθηκε στους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά και ευρύτερα σε όσους εργαζόμενους δουλεύουν στον Δημόσιο τομέα. «Αδιανόητο και απάνθρωπο να λέει κάποιος ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσουμε την ζωή μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν φοβάται κανείς για την δουλειά του αλλά για τα προνόμια που έχει εξασφαλίσει εις βάρος κάποιων άλλων» απάντησε όταν οι δημοσιογράφοι του επισήμαναν ότι δεν μπορούμε «ελίτ» τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Ωστόσο, ο βουλευτής της Ν.Δ. συνέχισε: «Να μην ιδιωτικοποιήσουμε τη ζωή μας. Δηλαδή όλοι οι άλλοι τι είναι τα κορόιδα; Για ποιο λόγο να υπάρχει διαφορά στους δύο εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου; αναρωτήθηκε ο κ. Οικονόμου που με απλοϊκό τρόπο αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της προπαγάνδισης της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών του Δημοσίου που έκρυβε από το πρόγραμμά της και τους πολίτες προεκλογικά.

Η απάντηση του συλλόγου Εργαζομένων Καθαριότητας και Εργατοτεχιτών του δήμου Ηρακλείου

“Όλοι περιμέναμε με αγωνια να δούμε ποιος θα είναι ο ΛΑΓΟΣ της Ν.Δ για της απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σε ολη την Ελλαδα απο τους εργαζόμενους της καθαριότητας των Δήμων, τελικά εμφανίστηκε ο κ.Βασιλης Οικονόμου επαγγελματίας πολιτικος από το 2000,έκανε μια παύση και ξεκουράστηκε σαν Δημοτικός Σύμβουλος Ωρωπού (2011-13) και  συνεχίζει ξανά μεχρι και σήμερα το επάγγελμα του πολιτικού. Προφανώς  όταν έκανε την δήλωση στην κρατική τηλεόραση ότι είναι ΕΛΙΤ οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα ήταν σε πλήρη σύγχυση καθώς από της τόσες μεταγραφες που έχει κάνει στην πολιτικη του καριέρα μπερδεύτηκε καθως νόμιζε ότι μιλάει στην ΕΛΙΤ της παράταξης του(156 βουλευτές), τελικά βρήκε το πολιτικο του λιμάνι σε αυτή την κυβέρνηση που έχει δείξει το πιο αντι εργατικό της πρόσωπο σε όλους τους εργαζομενους Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς τα μεγάλα κεφάλαια τρίβουν τα χέρια τους με την σημερινή κυβέρνηση. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Θα προτρέψουμε τους συναδελφους εργαζομενους να δουν το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του κ.Βασιλη Οικονομου και κάποιου εργαζομενου στην καθαριότητα για να καταλάβουμε τον όρο ΕΛΙΤ.

Ασφαλιστικό βιογραφικό (ΑΤΛΑΣ) προτρέπουμε τον  κ. βουλευτή  να μπει στην εφαρμογή να δει τα ένσημα του.

Υπερασπιζόμαστε των Δημόσιο χαρακτήρα στους Δήμους και στην καθαριότητα,ΟΧΙ στο άρθρο 179,κάτω τα χέρια από τα βαρέα και ανθυγιεινά, άμεσες προσλήψεις προσωπικού, εκσυγχρονισμός του μηχανολογικού εξοπλισμού, απόσυρση των άρθρων που στραγγαλίζουν και θέτουν κηδεμόνες στην συνδικαλιστική έκφραση Συλλόγων και Συνδικάτων.           

                                           Το Δ.Σ

Ο προεδρος                                                 ο Γεν γραμ

Καρασαββας  Μιχ                                      Παπαδακης Γ”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί