Κρήτη: «Άναψε» φωτιές η ταφή ενός άνδρα

Ένα πολύ έντονο και ιδιαίτερο θέμα έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες με την περίπτωση ενός θανάτου και μιας ταφής που πραγματοποιήθηκε στο παλιό κοιμητήριο της Καλαμαύκας.

Ένα κοιμητήριο κλειστό από το 2000 στο οποίο τις περασμένες ημέρες δόθηκε η έγκριση από πλευράς Δήμου Ιεράπετρας να ταφεί ένας άνδρας στον παλιό οικογενειακό τάφο που δεν είχε μεταφερθεί στο νέο κοιμητήριο της κοινότητας.

Το γεγονός αυτό όπως λέει η αρμόδια αντιδήμαρχος Χρύσα Χατζημαρκάκη στο Ράδιο Λασίθι, συνέβη με απόφαση και γνώση της ίδιας και του Δημάρχου Ιεράπετρας για να ικανοποιήσουν την επιθυμία του θανόντος που ήθελε να ταφεί μαζί με τα παιδιά του.

Από την άλλη πλευρά έχουν υπάρξει σοβαρές αντιδράσεις από την πλευρά του Αργύρη Πανταζή όπου έχει δεχθεί καταγγελίες από κατοίκους της κοινότητας για την μεταχείριση αυτή. Ο ίδιος ανέφερε πως πρόκειται για μια περίπτωση διαφθοράς και συναλλαγής, αφού πρόκειται για οικογένεια που μέλος της συμμετείχε στο συνδυασμό Καλαντζάκη, και ο ίδιος τόνισε πως θα θέσει το θέμα υπόψιν του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, με δεδομένο πως υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση για το κλείσιμο του κοιμητηρίου από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ υπάρχουν και άλλοι κάτοικοι που θα ήθελαν κάτι παρόμοιο για τους δικούς τους ανθρώπους, έχουν όμως συμμορφωθεί με το ισχύον καθεστώς. Για το θέμα όπως είπε ο ίδιος και μέλη της παράταξής του δέχονται μεγάλες πιέσεις να σταματήσουν να ασχολούνται όμως δεν πρόκειται να το κάνουν.

Ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Κρασσάς μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, ανέφερε πως το γεγονός της ταφής δεν ήταν κάτι μπορεί να επικροτήσει, όμως υπάρχει και το ζήτημα μιας οικογένειας με πολλά προβλήματα η οποία δεν είχε ενημερωθεί και δεν είχε μεταφέρει τον οικογενειακό της τάφο στο νέο κοιμητήριο την ώρα που πλήρωνε κανονικά.

Απαντήσεις σε όσα καταγγέλλονται από τον Α. Πανταζή, δόθηκαν από τη Χρύσα Χατζημαρκάκη η οποία επεσήμανε αρχικά πως σε κάθε περίπτωση τόσο η ίδια όσο και ο Δήμαρχος θα έκαναν ξανά το ίδιο. Η ίδια κατηγόρησε τον κ. Πανταζή για τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος χειρίστηκε τα θέματα των κοιμητηρίων όταν ήταν αντιδήμαρχος, τονίζοντας πως θα παρουσιαστούν στοιχεία σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, τα οποία τελικά είχαν οδηγήσει τον Δήμαρχο να του αφαιρέσει τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Ράδιο Λασίθι

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί