Σύσκεψη της ΠΔΕ Κρήτης για την Οδική Ασφάλεια

Η Κρήτη διεκδικεί μία δυσάρεστη πανευρωπαϊκή πρωτιά όπως καταγράφεται καθημερινά σε αριθμό θανάτων και τραυματισμών στους δρόμους της, αναλογικά πάντα με τον πληθυσμό της. Ένα γεγονός που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται δυστυχώς στην ποιότητα του οδικού δικτύου και στην κακή οδηγική συμπεριφορά.

Τα τροχαία ατυχήματα έχουν σοβαρές συνέπειες τόσο για το άτομο όσο και για την κοινωνία. Μπορούν να προκαλέσουν ψυχικά τραύματα και να επηρεάσουν τις προσωπικές σχέσεις και την επαγγελματική σταδιοδρομία ενός ανθρώπου. Σοβαρές συνέπειες υπάρχουν επίσης στην οικογένεια και τους συγγενείς των θυμάτων.

Αυτή η πραγματικότητα πρέπει να αλλάξει!

Απαιτείται στενή συνεργασία με όλους τους φορείς που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια σε επίπεδο πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης, προκειμένου να εξευρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις ώστε να πάψουμε να θρηνούμε θύματα στους δρόμους της Κρήτης.

Ως ΠΔΕ Κρήτης θεωρούμε ότι η οδηγική παιδεία σε συνδυασμό με τις υποδομές, την συντήρηση των οχημάτων, την συμπεριφορά των οδηγών, την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, είναι μέτρα υψίστης σημασίας για την ανάσχεση της παρούσας αρνητικής πραγματικότητας.

Για τον λόγο αυτό, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου διοργανώνει ευρεία σύσκεψη με θέμα:

«Οδική Ασφάλεια και εξεύρεση βελτιωτικών μέτρων πρόληψης ώστε να ανακοπεί η τάση των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων στον τόπο μας»

το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ. στο Δημαρχείο Ηρακλείου (αίθουσα Ελ. Βενιζέλος) επί της 25ης Αυγούστου.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχει ο πρόεδρος ΠΕΔ Κρήτης, δήμαρχος κ. Λαμπρινός, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, η  Περιφέρεια Κρήτης, βουλευτές της Κρήτης, η 7η ΥΠΕ, η Ελληνική Αστυνομία, τα ΑΕΙ Κρήτης , το ΠΕΚΕΣ Κρήτης και οι Δ/ντές εκπαίδευσης Κρήτης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΣΚΕΨΗΣ
ΩΡΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
09.45 – 10.00ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
10.00 – 10.10ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτηςκ. Μανόλης Καρτσωνάκης
10.10 – 10.20ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων & Δήμαρχος Ηρακλείουκ. Βασίλειος Λαμπρινός
10.20 – 10.351η ΕΙΣΗΓΗΣΗ – ΟΜΙΛΙΑ
Διοικήτρια 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτηςκ. Ελένη Μπορμπουδάκη
10.35 – 10.502η ΕΙΣΗΓΗΣΗ – ΟΜΙΛΙΑ
Εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.
11.00 – 12.45ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ
Σύντομες παρεμβάσεις/τοποθετήσεις των προσκεκλημένων εκπροσώπων
12.45 – 13.00ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί